Hlavní obsah

Soupeř Plzně tápe, o víkendu vybouchl s trpaslíkem

Formu v aktuální sezoně zatím marně hledá. Skotský celek Hearts, který ve čtvrtek (19:00) vyběhne v Plzni k prvnímu duelu play-off o účast v Evropské lize, by Viktoria při porovnání posledních výsledků strčila do kapsy. Vždyť soupeře Západočechů v sobotním pohárovém zápasu (0:2) vyřadil Falkirk, který ještě v minulém ročníku kopal třetí ligu. „Tohle nemůžeme brát v potaz,“ ví záložník Pavel Šulc.

Foto: Profimedia.cz

Skotský celek Hearts se chystá na úvodní duel s Plzní

Článek

Prohra s celkem, který po postupu nyní působí ve druhé skotské lize, jen podtrhla slaboučké poslední týdny Hearts. V letní přípravě změřili síly se třemi týmy z Anglie.

S prvoligovým Tottenhamem dle očekávání prohráli 1:5, podlehli ale i týmu Leyton Orient ze třetí ligy (1:2) a nezvládli ani generálku s Fleetwoodem, který působí ještě o patro níže (0:3). V lize pak získali bod za bezbrankovou remízu s Rangers, následně prohráli 1:3 s Dundee FC a poté přišlo zmíněné pohárové selhání.

Nic moc. Tedy spíše nic než moc. Jenže bídné výsledky soka Viktoriány nemohou, spíše nesmí ukolébat.

„V play-off jakéhokoliv evropského poháru nenajdete slabé mužstvo. Určitě bych netvrdil, že Hearts jsou mimo sportovní formu. Nevyšel jim jeden venkovní zápas v lize a pak pohár, to je fotbal. Třeba s Rangers odehráli skvělé utkání. Hráči zapomenou na ligu a udělají vše pro to, aby se dostali do skupiny,“ tuší kouč Plzně Miroslav Koubek.

„Evropské zápasy jsou jiné, všichni se chtějí ukázat. Že prohráli v poháru? Sami víme, jak takové duely vypadají, outsider se chce ukázat. Soupeře nesmíme podcenit,“ doplnil Šulc.

Tahoun Plzně moc dobře ví, že střety s ostrovními celky nebývají snadným soustem. A že podcenění vede do pekel. Moc dobře si pamatuje na jistý celek z Walesu, nesoucí název The New Saints.

Šulc byl v kádru Viktorie již v sezoně 2021/22, když ji los proti u nás neznámému celku svedl ve třetím předkole Konferenční ligy. Papírové předpoklady naznačovaly dvě pohodové výhry a klidný postup. Jenže se tak nestalo. Plzeň na půdě TNS prohrála 2:4, doma pak výhrou 3:1, již zařídil až pozdní gól Jeana Davida-Beauguela, dovedla duel do prodloužení. A dále šla jen díky úspěšné penaltové loterii.

Sestřih zápasu České Budějovice - PlzeňVideo: LFA

Tenkrát to byl pořádný nervák.

„Hearts hrají podobně jako TNS, ale mají větší kvalitu. Bude to fyzické, hodně o běhání. Viděli jsme, že jejich zápas proti Rangers byl nahoru dolů,“ srovnával Šulc.

Dvojduel s TNS skončil postupem Viktorie. Obdobným výsledkem by Západočeši nepohrdli ani nyní.

Jen by se u toho rádi vyhnuli zbytečnému zvyšování tepových frekvencí svých fanoušků.