Hlavní obsah

Slávisté se těší do Španělska. Holeš chtěl Tottenham nebo United

Fotbalisté pražské Slavie již znají osm svých soupeřů, s kterými se utkají v hlavní fázi Evropské ligy. Sešívaní narazí na Anderlecht, Fenerbahce či Ajax Amsterdam. Největší vášně však budí v kádru trenéra Jindřicha Trpišovského španělské Bilbao. „Moc se tam těším. Mají krásný stadion se skvělou atmosférou,“ hodnotil los Tomáš Holeš.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Holeš se po losu Evropské ligy nejvíc těší do španělského Bilbaa.

Článek

„Los se mi líbí. Narazíme na zvučné soupeře doma i venku. Osobně se nejvíc těším do Bilbaa,“ přidal svůj názor i útočník Mojmír Chytil.

Sešívaní v domácím prostředí narazí na Ajax, Fenerbahce, Malmö a Anderlecht. Venku se utkají s Frankfurtem, PAOK Soluň, Ludogorcem Razgrad a Athletikem Bilbao.

„Los mohl být za mě lepší. Přál jsem si Tottenham nebo Manchester United,“ zamrzelo Holeše. S „Rudými ďábly“ se mimochodem v domácím prostředí utká Plzeň.

V Edenu zavládlo zklamání z nepostoupení do hlavní fáze Ligy mistrů, když ve Francii s Lille prohráli 0:2 a v domácím prostředí zvítězili 2:1. Cílem po sestoupení do Evropské ligy je tedy jednoznačně postup.

„Osobní cíl nemám, soustředím se na tým. Chceme postoupit z nejlepší osmičky,“ řekl jasně Chytil. „Chceme postoupit do jarní části, to je jasné. Úplně ale nevím, co od nového formátu čekat. Jdeme vyhrát každý zápas a uvidíme, co to přinese,“ doplnil svého parťáka Holeš.

Již zmíněný nový formát evropských soutěží budí vášně. Všechny týmy se nacházejí v jedné velké skupině a každý odehraje čtyři zápasy doma a čtyři utkání venku s osmi různými soupeři.

„Přijde mi to minimálně zajímavé. Potkáme víc týmů, navštívíme více stadionů. Celé to bude úplně jiné. Po dvou nebo třech kolech se nebude dát predikovat, kdo postoupí,“ dal svůj názor 31letý obránce.

„Bude to pro diváky zajímavé. Všichni to pochopíme, až se to rozjede. Bude se hrát o každý bod a myslím si, že to bude zajímavé. Do posledního utkání nebude nic rozhodnuté,“ dodal Chytil.