Hlavní obsah

Slavia řeší, kdo nastoupí místo Ogbua. Chystá se i na komornější prostředí

Fotbalová Slavia vyráží do bulharského Razgradu, kde ve středu večer vstoupí do hlavní fáze Evropské ligy proti místnímu šampionovi Ludogorci. Hlavní otázka po víkendu je zřejmá: jak si sešívaní poradí se ztrátou stopera Igoha Ogbua? „Nabízí se víc variant. Máme Ondřeje Zmrzlého nebo Davida Zimu. S trenéry se ještě rozhodneme, k jaké variantě se přikloníme,“ řekl asistent trenéra Milan Kerbr.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Stoper Slavie Igoh Ogbu (vpravo) bude sešívaným chybět

Článek

Ogbu se nepříjemně zranil v sobotu ve šlágru s Plzní, utrpěl zlomeninu v obličeji a čeká ho dlouhá pauza. Tu už má po těžkém zranění kolena další ze středních obránců Tomáš Vlček. Proti Viktorii nahradil Ogbua ve 24. minutě David Zima, k dispozici je například i Štěpán Chaloupek, jenž v novém angažmá i kvůli zdravotním problémům dosud odehrál jen pár minut.

Slavia se chystá i na komornější prostředí, než je zvyklá z Edenu. Na ligu chodí na Ludogorec pár set diváků, na evropské poháry ale bývá návštěva vyšší. Na poslední předkolo o Evropskou ligu proti Petrocubu přišly čtyři tisíce fandů.

„Bude to změna oproti našemu domácímu stadionu, kde nás podporuje osmnáct tisíc lidí. Ale nebudeme se na to vymlouvat. Vždy je lepší, když je velká atmosféra a diváci chodí. Chcete hrát před publikem, kde je alespoň patnáct nebo dvacet tisíc lidí. Ale poradíme si s tím,“ uvedl Kerbr.

Vnímá i sílu bulharského celku, který ovládl ligu třináctkrát po sobě. „Bude to těžký soupeř. V posledních osmi zápasech dostali jeden gól, mají dobrou defenzivu. Ještě je budeme analyzovat. Ale co jsem zatím viděl, jejich kvalita je obrovská,“ varoval Kerbr.