Hlavní obsah

Slavia přivítá zvučného soupeře. Plzeň se chce pomstít Razgradu

Oba čeští zástupci ve fotbalové Evropské lize se dnes představí na svých domácích stadionech. Slavia ve druhém kole vyzve v Edenu od 18:45 Ajax Amsterdam (vysílá Nova Sport 5). Plzeň od 21 hodin bude hostit Ludogorec Razgrad (Sport 2). Oba české kluby už bodovaly, když sešívaní vyhráli nad dnešním soupeřem Západočechů. Svěřenci trenéra Koubka pak remizovali na hřišti Frankfurtu. Oba zápasy můžete sledovat v online reportáži na webu Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Slávisté se na evropský večer naladili výhrou 4:0 nad pražskými Bohemians ve vršovickém derby.

Článek

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se po nezvládnutí kvalifikace o Ligu mistrů s Lille rychle oklepali a v prvním kole hlavní fáze Evropské ligy zvítězili v Razgradu 2:0.

Slavia po pozvolnějším startu sezony má obrovskou formu a po devíti odehraných kolech Chance ligy figuruje na prvním místě tabulky se tříbodovým náskokem na druhou Spartu. Navíc přepsala historické tabulky, když za devět kol obdržela pouze jeden gól.

Právě derby mají před sebou oba pražské kluby již v neděli. I proto se dá očekávat rotace v kádru sešívaných.

„Samozřejmě můžu říct, že některé změny budou. Hrajeme čtvrtek-neděle. Někteří hráči mají za sebou dlouhý program a na některých to bylo už znát,“ prozradil na předzápasové tiskové konferenci trenér Slavie.

Ajax má v aktuálně probíhajícím ročníku po pěti odehraných zápasech deset bodů na kontě a figuruje na pátém místě tabulky v domácí soutěži. Nizozemskému celku vyšel výborně vstup do Evropské ligy a oslavil výhru 4:0 nad Besiktasem Istanbul.

Amsterdam se bude muset nejspíše obejít bez největších dvou hvězd záložníka Jordana Hendersona a útočníka Wouta Weghorsta, kteří chyběli při středečním předzápasovém tréninku.

Špatné vzpomínky na Ludogorec

Fotbalisté Plzně se v domácí soutěži trápí, když remizovali s Mladou Boleslaví a schytali tříbrankový příděl od Slavie. Zato v Evropské lize překvapili, když na hřišti Frankfurtu vybojovali remízu 3:3, přestože prohrávali ještě v 85. minutě 1:3.

Nejlepším střelcem Viktoriánů je aktuálně Pavel Šulc, který se v Chance lize trefil už pětkrát a jeden gól přidal i v Evropské lize. Navázat na své střelecké hody bude chtít i v dnešním střetnutí s bulharským Razgradem.

Ten je hegemonem ve své domácí soutěži, když třináctkrát za sebou vyhrál titul. Ludogorec před týdnem nestačil na svém stadionu na Slavii Praha a v prvním střetnutí hlavní fáze Evropské ligy prohrál 0:2. Porážku neustál na lavičce trenér Zahari Sirakov, kterého vystřídal Igor Jovičevič. Ten je dvacátým koučem za posledních čtrnáct let. Mezi trenéry Ludogorce figuroval mimochodem i bývalý lodivod Plzně Pavel Vrba.

Jovičevič do nového angažmá vstoupil výhrou 2:0 nad Botevem Vratsa. Plzeň se může bulharskému klubu pomstít. Razgrad totiž má na Viktorii dobré vzpomínky, když v roce 2016 přes Západočechy postoupil do hlavní fáze Ligy mistrů.

Ludogorec se aktuálně opírá o výkony svých brazilských ofenzivních klenotů. Rick, Caio Vidal i Rwan Seco už proti Slavii ukázali, že si na ně musí každá obrana dávat pozor. Navíc nelze opomenout ani Kwadwa Duaha, který se v dresu Švýcarska střelecky prosadil i na posledním fotbalovém mistrovství Evropy.

  Slavia - Ajax dnes 18 : 45
20241003T18 : 45:00+0200
Slavia vs. Ajax
Slavia vs. Ajax
Slavia
Ajax
  Plzeň - Ludogorec dnes 21 : 00
20241003T21 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ludogorec
Plzeň vs. Ludogorec
Plzeň
Ludogorec