Hlavní obsah

Slavia katem. Ludogorec před Plzní mění kouče

Jen pár hodin po výhře sešívaných s Razgradem (2:0) byl odvolán trenér bulharského šampiona. Pro fotbalový Ludogorec, který v Evropské lize narazí příští týden na Viktorii Plzeň, se jedná už o dvacátou změnu na lavičce v průběhu čtrnácti let.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Trenér Ludogorce Razgrad Zahari Širakov skončil na lavičce bulharského mistra po zápase se Slavií.

Článek

Do čela A týmu Razgradu se postaví chorvatský trenér Igor Jovičevič, který 13násobné mistry přebírá po Zaharim Sirakovovi. Bývalému bulharskému fotbalistovi se stal osudný zápas se Slavií, který prohrál se svými svěřenci 0:2. Ludogorec měl v prvních dvaceti minutách navrch, ale po taktických změnách začali dominovat hosté, kteří utkání nakonec zvládli.

Nutno však podotknout, že Sirakov byl původně jmenován pouze jako dosavadní kouč. V klubu tak nekončí a přesouvá se k rezervnímu týmu Ludogorce.

Týden před druhým utkáním v hlavní fázi Evropské ligy, ve kterém se Ludogorec utká s Plzní, tým tak přebírá padesátiletý Jovičevič. Ten má za sebou bohaté zkušenosti, když působil v dalších štacích, kde se evropské poháry hrají. V kariéře okusil chorvatský Dynamo Záhřeb či ukrajinský Šachtar Doněck.

„Je pro mě ctí být trenérem týmu, jako je Ludogorec. Doufám, že dosáhnu vysokých cílů s tímto skvělým týmem, který má obrovský potenciál,“ řekl Jovičevič pro klubový web.

Padesátiletý kouč do Bulharska přichází ze Saúdské Arábie, kde naposledy vedl Al-Raid.

V klubu od ledna 2020 do října téhož roku působil i český trenér Pavel Vrba. S Ludogorcem zvládl vyhrát titul, ale osudným se mu staly špatné výsledky v evropských pohárech.