Hlavní obsah

Seděli v šatně a nevěřili, co se stalo. Pocity jsou úžasné, září Šulc

Euforie po senzačním vyrovnání v posledních minutách z něj doslova tryskala. Plzeňský záložník Pavel Šulc byl při remíze 3:3 v Evropské lize na hřišti Frankfurtu opět jedním z nejlepších hráčů Viktorie, sám se v první půli parádní ranou postaral o trefu na 1:1. „Měl jsem ohromnou radost,“ hlásí.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Šulc z Plzně oslavuje svůj gól v Evropské lize na hřišti Frankfurtu.

Článek

Frankfurt (od našeho zpravodaje) - Plzeň ještě v 85. minutě pohrávala 1:3, jenže díky brankám Prince Adua a Václava Jemelky veze z bundesligové půdy senzační remízu. „Nikdy se nevzdáváme, asi jsme velké evropské mužstvo,“ usmívá se Šulc.

Co se dělo po utkání v šatně?

Vůbec nic. Seděli jsme a koukali, jestli je to vůbec pravda. Pocity jsou úžasné. Je super, že bereme z tak těžkého zápasu alespoň bod.

Věřili jste vůbec, že může nastat takový závěr?

Popravdě s tím, jak se zápas vyvíjel, tak to vypadalo, že se bude jen dohrávat. Ale oni zaspali při autu. Byla 85. minuta a mohli jsme zkusit duel ještě ovlivnit. Samozřejmě víme, že výsledek mohl vypadat úplně jinak. Hráči Frankfurtu mají v útoku obrovskou kvalitu, a kdyby jim to dvakrát neuteklo nebo neskočilo, možná to bylo 1:5. Naštěstí ne.

A co váš gól? Parádní rána k tyči.

Určitě důležitý, hezký. Jeden z mých prvních za vápnem, takže úplně skvělé. (smích)

Frankfurt vám umožňoval relativně v klidu rozehrávat, čekali jste to?

Věděli jsme, že nás nechají vyjet a pak na nás půjdou při zpětné nahrávce. To se dělo, ale, když to tak řeknu, hráli jsme prostě jednoduše. Oni jsou v Německu snad nejlepší v rychlém přechodu dopředu. Hlavně Etikité a Marmoush, moc jsme jim však nedovolili rozběhnout se nahoru. A obráceně víme, že pevné obrany se hraje blbě každému. Když devět hráčů stojí na své půlce.

Je to ideální reakce na prohru 0:3 na Slavii?

Určitě. Škoda, že jsme takto nehráli i v Edenu. Možná by z toho byl lepší výsledek. Zápas nám pomůže i do ligy. Budeme lépe regenerovat, než kdybychom dostali nějaký příděl.

Co říkáte na bouřlivou atmosféru?

Asi nejlepší, před kterou jsem hrál. Něco neskutečného. A zároveň velký respekt fanouškům Plzně. Přijelo jich opravdu hodně a byli skvělí!