Hlavní obsah

Řež, strkanice, lavičky na hřišti. Divočina s Kryvbasem je minulost, ujišťují viktoriáni

Zprvu přátelská atmosféra se změnila v řež. Ostré zákroky, strkanice, do kterých se zapojily i lavičky. Snad nikdo nedohrál bez žluté karty, padla i jedna červená. Takovou předehru má čtvrteční úvodní duel 3. předkola fotbalové Evropské ligy mezi Plzní a ukrajinským Kryvbasem, které na sebe narazily v lednové drsné přípravě ve Španělsku (Viktoria zvítězila 3:0).

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňští fotbalisté slaví gól Pavla Šulce (31) v utkání první ligy.

Článek

„Tohle je minulost, nic takového teď nehrozí. Zápas v přípravě byl ovlivněný rozhodčím, který pouštěl tvrdé zákroky,“ říká stoper Robin Hranáč. Kryvbas je pověstný agresivním stylem, před sedmi měsíci ale zvolil drsnější model. Po několikátém nepotrestaném skluzu na kotník po odehrání míče ve viktoriánech bouchly saze a rány začali rozdávat i oni.

Ostré souboje se množily, v jeden moment u ukrajinské lavičky došlo ke strkanici. Ve druhé půli se strhla další mela, do které se zapojily i lavičky. Plzeň nakonec dohrávala bez vyloučeného Cadua.

Přitom před výkopem se hrály státní hymny, ukrajinský soupeř poděkoval České republice za podporu ve válce s Ruskem… „Byly tam tvrdší zákroky, ale nešlo o ragby, jak jsem se někde dočetl. Kromě těch zákroků byl jinak zápas v pohodě. Bylo by fantastické, kdyby dopadl stejným výsledkem,“ přeje si plzeňský asistent Jan Trousil.

V přípravě na čtvrteční zápas v Košicích, které jsou kvůli válce na Ukrajině pro Kryvbas přechodným azylem, budou Západočeši vycházet i z lednového utkání. „Je ale pravda, že tým Kryvbasu se trochu změnil, dívali jsme se pochopitelně i na jeho poslední zápasy. Jsou velice rychlí, zároveň agresivní. V tom se jim musíme vyrovnat. Musíme být obrovsky poctiví dozadu a dopředu využít jakoukoliv situaci,“ uzavřel Trousil.