Hlavní obsah

Realizační tým zapracoval, bratia Slováci budou fandit. Plzeň věří proti Kryvbasu v domácí prostředí

Jet na evropské scéně ven a mít domácí prostředí? Takřka nemožné. Fotbalová Plzeň si však může dělat velké naděje, že její fanoušci budou při čtvrtečním úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy s ukrajinským Kryvbasem ve značné přesile. Soupeř totiž kvůli válce s Ruskem hraje svoje domácí utkání v Košicích.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Robin Hranáč (3) při utkání s Hradcem Králové.

Článek

„Máme hodně Slováků v realizačním týmu, doufám, že ve své zemi zapracovali a rozdali hodně lístků,“ řekl s úsměvem asistent trenéra Jan Trousil. Klubem za posledních patnáct let prošla spousta známých slovenských fotbalistů, díky tomu je Viktoria na Slovensku poměrně populární.

V současné Plzni je celkem pět Slováků. Dva hráči (záložník Erik Jirka, brankář Marián Tvrdoň) a tři členové realizačního týmu (asistent Marek Bakoš, trenér gólmanů Matúš Kozáčik a kondiční kouč Juraj Kubišta). Čeká se, že jí místní diváci budou přát.

„Věřím, že nám naši bratia budou fandit, jako bychom fandili my slovenskému týmu, kdyby jeho soupeř hrál v Česku,“ podotkl Trousil. Do Košic se navíc chystají přibližně dvě stovky plzeňských fanoušků.

„Když jsem působil na Slovensku, lidé tam byli vůči Čechům hodní, přívětiví. Jsem rád, že s Kryvbasem hrajeme tam, a ne na Ukrajině,“ dodal reprezentační stoper Robin Hranáč, který na podzim 2018 hostoval v Liptovském Mikuláši.

Rád by se spoluhráči zopakoval evropskou pouť z uplynulé sezony, která skončila až ve čtvrtfinále Konferenční ligy. „Motivace je obrovská, rádi bychom zažili něco podobného. Jen o soutěž výš, tedy v Evropské lize. Snad se nám to splní,“ pověděl Hranáč.

Úvodní duel s Kryvbasem na stadionu v Košicích začne ve 20 hodin, plzeňská odveta je na programu ve čtvrtek 15. srpna.