Hlavní obsah

Přestup do Anglie mu krachl, teď je Wallem zpátky. Žádná hádka nebyla, řekl kouč

Musí sekat dobrotu a bojovat o minuty na hřišti a taky o důvěru. Proti Ludogorci Razgrad začal fotbalový záložník Slavie Conrad Wallem dobře. „Ukázal, že je ve Slavii právem,“ glosoval výkon norského univerzála kapitán sešívaných Jan Bořil. Wallem přispěl k výhře 2:0, kterou červenobílí odstartovali hlavní fázi Evropské ligy. Definitivně tak uzavřel svou divokou letní ságu.

Foto: Profimedia.cz

Conrad Wallem v duelu proti Ludogorci

Článek

Razgrad (od našeho zpravodaje) - Wallem chtěl v létě ze Slavie odejít. Lákala ho nabídka druholigového anglického Prestonu. Jenže kluby se nedohodly na odstupném a interes účastníka Championship opadl. Čtyřiadvacetiletý Nor tak zůstal v Edenu.

Jak moc Wallemova touha opustit Slavii rozbourala jeho pozici a vztahy v týmu, vědí jen ve slávistické kabině. „K žádné hádce s realizačním týmem, o které se psalo, nedošlo. Nestalo se to,“ pravil důrazně trenér Jindřich Trpišovský. „Celou dobu se choval jako profesionál. Ten příběh je pryč, zůstal. Je na soupisce a počítáme s ním,“ dodal.

„Nechali jsme to na trenérech, jednou jsem byl u rozhovoru i já. Byl v pohodě a všichni akceptovali situaci, která byla. Také on uznal svoji chybu a všichni jsme to hodili za hlavu,“ popisoval Bořil.

Je pravdou, že kvůli zájmu z Anglie byl Wallem například na poslední chvíli vyškrtnutý ze soupisky pro třetí předkolo Ligy mistrů s belgickým Unionem Saint-Gilloise. Na začátku sezony sebral na hřišti jen dva krátké štěky s Českými Budějovicemi a v Liberci. Pak zůstával mimo nominaci na zápasy.

Do zářijové reprezentační pauzy už rodák z Tönsbergu nehrál. Po ní se s ním začalo víc počítat, v Mladé Boleslavi dostal na hřišti jedenáct minut, s Plzní sedmnáct. V Razgradu odehrál celé utkání, tedy výrazně větší porci než dosud v celé sezoně ve všech zápasech dohromady.

Jeho nasazení se zdálo v kontextu událostí posledních týdnů překvapivé. Na druhou stranu Slavii chyběli v Razgradu David Douděra nebo Ivan Schranz, nováček Simon Michez, jenž přišel na konci přestupového okna z belgického Beerschotu, se potřebuje s mužstvem zase sžít.

A tak byl post wingbeka a v průběhu utkání po změně rozestavení také krajního obránce trochu oříšek. „Conrad nám pomohl, zápas zvládl velice dobře,“ podotkl Trpišovský.

„Hrál na něj Rick, jeden z nejnebezpečnějších hráčů Ludogorce. Asi dvakrát mu pomohl se zajištěním Tomáš Holeš, ale byla to pro něj těžká situace, protože dlouho nehrál. Nastoupil na jiné pozici, než byl zvyklý, ale zvládl to dobře. Pomohl nám v personální nouzi, tým zase jemu,“ hodnotil slávistický trenér.

Slabá herní praxe byla na Wallemovi místy znát, párkrát o míč přišel, ale zase ho několikrát dokázal díky preciznímu návratu získat zpět. V 64. minutě skvěle táhl brejk, po kterém se ocitl sám před brankářem Malick Diouf.

„V kabině jsme se za něj postavili a řekli, že ho tady chceme. Je to dobrý kluk. Proti Razgradu ukázal, že na to má. Předvedl výborný výkon,“ chválil Bořil.

  3 : 3 Frankfurt - Plzeň 3 : 3 dohráno
20240926T21 : 00:00+0200
Frankfurt vs. Plzeň
Frankfurt vs. Plzeň
Frankfurt
Plzeň