Hlavní obsah

Pozor na něj. Budou zajímavé souboje, varuje Trpišovský před hráčem Ludogorce

Přišel na předzápasovou tiskovou konferenci v dobré náladě a natěšený na středeční zápas Slavie s Ludogorcem Razgrad (od 21 hodin). Jindřich Trpišovský má už s hráči za sebou sledování videa i procházku po městě. Kouč sešívaných navíc prozradil zážitek, který si z Bulharska odveze. „Byl jsem v obchodě Christa Stoičkova, kde jsem si něco nakoupil a mohl jsem se pokochat fotkami,“ prozradil s úsměvem na tváři.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský varuje před sílou bulharského Razgradu.

Článek

Razgrad (od našeho zpravodaje) – Neuvěřitelný kontrast, kterého si při pohledu na domácí stadion Ludogorce nelze nevšimnout. Jde o jednu z dominant města, které jinak novotou příliš neoplývá.

„Je tady perfektní a moderní zázemí. Ten kontrast při pohledu na město a stadion je samozřejmě veliký, ale já osobně mám rád tyhle menší města. Já na velikostně podobných adresách trénoval celý život,“ smál se Trpišovský.

Utkání s Ludogorcem by mělo být pro vás papírově nejsnazší. Není to zrádná pozice?

Každé utkání je pro nás důležité a nesmírně složité. Třikrát hrajeme venku z prvních čtyř utkání. Razgrad má skvělé výsledky v Evropě a neradno jej podceňovat. Trochu bych to utkání přirovnal k tomu se švýcarským Servette v minulé sezoně. Bude to mít dost podobnou důležitost.

V kádru je spousta cizinců. Jedním z nich je i Kwadwo Duah, který na posledním evropském šampionátu vstřelil gól Maďarsku. Chystáte se nějak speciálně na tohohle hráče?

Rozhodně ho vnímáme, je to jeden z klíčových hráčů. Je fyzicky silný, výborný hlavičkář, má dobrou postavu a k tomu všemu je gólový. Už jsme si ukazovali videa a nastudovali jsme si ho. Je to taková klasická devítka. Na druhou stranu si však myslím, že tam jsou daleko více nebezpeční hráči.

Které máte na mysli?

Ludogorec obecně má zajímavou směs fotbalistů. Většinou to jsou velmi techničtí hráči z Jižní Ameriky. Spousta z nich také prošla Španělskem či Portugalskem. Jejich síla tedy tkví v ofenzivě. Mají skvělý driblink a obecně jsou rádi na míči. Bude to opět záležet na tom, který tým si prosadí tu svoji a vnutí tomu druhému svůj styl hry. Ještě bych závěrem zmínil Caio Vidala, který se mi moc líbí, na něj si musíme dát pozor. Budou to s ním zajímavé souboje.

Co říkáte na zázemí?

Byl jsem v Bulharsku několikrát na dovolené, ale fotbalově jsem tady poprvé. Zázemí je opravdu perfektní a super moderní. Je dobře, že má Bulharsko takovou vlajkovou loď. Trávník vypadá výborně a těšíme se už na zápas. Město je sice menší, ale na podobných místech už jsem trénoval. Mám radši komornější atmosféru, lidé jsou v pohodě a celkově je to v klidu.

Na středeční večer jste se o víkendu naladili vítězstvím, podobně jako váš bulharský protějšek. Dodalo vám to potřebnou dávku sebevědomí?

Ten výsledek je samozřejmě skvělý, ale daleko více nás těší výkon, který jsme předvedli. Hráčům to dodalo další sebevědomí a ukázalo, že fungují prvky, které máme natrénované. Při vší úctě k Razgradu to máme v lize těžší v tom, že 26 výher nestačilo na zisk titulu. V tom je ten rozdíl znát.

Spoléháte tedy na to, že Ludogorec nemá takovou konkurenci v domácí soutěži?

To uvidíme teprve v zápase. Mají opravdu spoustu kvalitních hráčů se zkušenostmi z evropských pohárů. Umí přepnout na náročnější fotbal, což dokázali už několikrát. Pro nás je určitě výhodou, že zažíváme náročná utkání častěji. Na druhou stranu, jejich hráči mají zkušenosti i z mezinárodních akcí a střetnutí v evropských pohárech jim mohou otevřít cestu k jiným angažmá. My budeme hrát tak, jak jsme zvyklý, a uvidíme, jestli se nám soupeř vyrovná.

Na soupisce pro utkání v Razgradu chybí David Douděra. Otevírá se šance pro Simiona Micheze?

Nemyslím si, ale počítáme s ním do rozjetého utkání. Upřímně se potřebuje ještě aklimatizovat. Obecně příchody v rozjeté sezoně jsou složité. Je také otázkou, na jaké pozici by nastoupil, protože na křídle se lépe aklimatizuje než například na kraji obrany. Musí si ještě zvyknout na spoustu našich návyků, ale je třeba přiznat, že v tréninku vypadá velmi dobře.

Můžete prozradit nějaké jméno, které se ve středeční sestavě objeví?

Těch rotací je tolik, že je těžké něco prozrazovat. Každopádně to, že David Zima nahradí Igoha Ogbua, není tajemstvím. Už v zápase s Plzní zahrál výborně a věříme, že stejný výkon předvede i tady.