Hlavní obsah

Plzeň před odvetou s Hearts reaguje na odchod Hranáče, dotahuje příchod kapitána Partizanu

Zatímco tým Viktorie se od úterního večera chystá v Edinburghu na čtvrteční odvetu play off Evropské ligy s Hearts, plzeňský management intenzivně řeší náhradu za reprezentačního stopera Robina Hranáče, který přestoupil do Hoffenheimu. Vypadá to, že bude úspěšný. Podle informací serveru Sport.cz dotahuje příchod 24letého kapitána Patrizanu Bělehrad Svetozara Markoviče. Informaci o zájmu Viktorie o srbského obránce jako první přinesl iSport.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský stoper Robin Hranáč v souboji s útočníkem ukrajinského Kryvbasu. Proti Hearts už ale Viktorii nepomůže, před několika dny přestoupil do německého Hoffenheimu.

Článek

„Transfer se dotahuje, měl by klapnout,“ řekl pro Sport.cz zdroj blízký plzeňskému klubu. V Partizanu má bývalý mládežnický reprezentant Markovič smlouvu do konce této sezony, na serveru Transfermarkt svítí u jeho jména tržní cena 3,3 milionu eur (přibližně 82 milionů korun). Suma je na plzeňské poměry horentní, nicméně Západočeši mají z čeho brát. Za Hranáče obdrželi od Hoffenheimu téměř 300 milionů korun.

Každopádně v odvetě s Hearts budou muset absenci Hranáče vyřešit ze stávajících zdrojů. Nabízí se varianta s Václavem Jemelkou nebo s uzdraveným Lukášem Hejdou. Ten však v této sezoně neodehrál doposud ani minutu.

„Když vám odejde hráč národního týmu do bundesligy, asi to nějaký zásah do sestavy je. Nicméně fotbal hraje jedenáct hráčů, nikdy to nestojí jen na jednom. Každý je nahraditelný. V letní přípravě, kdy byl Robin na Euru, jsme si vyzkoušeli hru bez něj. Nahradit ho musíme týmově, jde o věci taktického charakteru. Věříme, že se nám to podaří,“ citoval klubový web trenéra Miroslava Koubka.

Plzeň měla před týdnem v Doosan aréně s Hearts navrch, zvítězila 1:0 vlastním gólem ze závěru nastavení. Před odvetou je ale nanejvýš ostražitá, tým Hearts je na domácím stadionu mnohem odvážnější. „Budeme chtít být aktivní, vstřelit gól. Nepřijeli jsme něco hájit, to bychom byli naivky. Jedna nula není žádný náskok, nemůžeme na něj spoléhat,“ uvedl Koubek na středeční tiskové konferenci v Edinburghu.

Pokud Plzeň postoupí do hlavní fáze Evropské ligy, inkasuje od UEFA bonus ve výši 4,31 milionu eur (téměř 110 milionů korun). Díky vyřazení ukrajinského Kryvbasu v předchozím předkole má už jistou Konferenční ligu. Tu by hrála, pokud odvetu ve Skotsku nezvládne. Čtvrteční zápas v Tynecastle Parku začne ve 20:45 českého času.