Hlavní obsah

Plzeň odletěla k úvodní bitvě s Kryvbasem bez nemocné brankářské jedničky

Krok číslo dvě. Krok obrovsky důležitý. Pokud by totiž fotbalová Plzeň nezvládla dvojzápas s ukrajinským Kryvbasem v rámci 3. předkola Evropské ligy (od 20.00), čekal by ji v play off Konferenční ligy španělský Betis. „Samozřejmě duely s Kryvbasem budou i kvůli tomu nesmírně důležité. Prát se s Betisem by bylo složité,“ řekl obránce Robin Hranáč před středečním odletem do Košic, kde mají Ukrajinci přechodný azyl.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Robin Hranáč (vlevo) z Viktorie Plzeň v souboji s Janem Matouškem z Bohemians

Článek

Na palubě speciálu ale chyběl brankář Martin Jedlička. Od zimního odchodu jasná jednička Plzně je nemocná, ve čtvrtek za něj musí zaskočit Marián Tvrdoň. Krýt záda mu bude letní akvizice z rakouského druholigového Loebenu Florian Wiegele. Tedy stejný scénář jako v sobotu v ligovém utkání na půdě Jablonce (0:0).

„Marián je kvalitní gólman. Proto tady je, aby v případě takové situace šel do brány. V Jablonci zvládl zápas výborně,“ podotkl plzeňský asistent Jan Trousil. Západočeši věří, že právě v tomto důležitém souboji (pozn. - pokud Kryvbas vyřadí, mají jistotu minimálně skupiny Konferenční ligy) zúročí zkušenosti z uplynulé sezony. V ní došli až do čtvrtfinále Konferenční ligy.

„Odehráli jsme tři předkola a dalších deset zápasů v hlavní fázi. Kluci jsou dál než loni, budou si víc věřit. Doufám také, že protrhneme střeleckou smůlu, která nás na startu nové sezony provází,“ pronesl Trousil.

Sestřih utkání Jablonec - PlzeňVideo: LFA

Viktoriáni v dosavadních třech ligových utkáních vstřelili jen čtyři góly, naposledy v Jablonci vyšli naprázdno. Přestup elitního útočníka Tomáše Chorého do Slavie a těžké zranění talentovaného Christopha Kabonga se na produktivitě negativně projevují. Chystají trenéři proti Kryvbasu změnu na hrotu, kde operuje většinou posila z Hradce Králové Daniel Vašulín?

„Všichni kluci, kteří vepředu nastoupili, dali do zápasů maximum. Je to sport, někomu se dařilo víc, někomu míň. Určitě nepanikaříme. Věříme, že ofenzivní hráči, které ve čtvrtek vybereme, budou v utkání úspěšní,“ uvedl Trousil.

Čtvrteční úvodní duel 3. předkola duel Evropské ligy proti Kryvbasu začne na stadionu v Košicích ve 20.00 hodin, odveta v plzeňské Doosan aréně je na programu o týden později.