Hlavní obsah

Ogbu se možná vrátí ještě na podzim, věří kouč Slavie

V sestavě Slavie v prvním zápase základní fáze fotbalové Evropské ligy v bulharském Razgradu zastoupí zraněného Igoha Ogbua ve středu obrany znovu David Zima. „Věříme, že ho nahradí stejně úspěšně jako proti Plzni,“ podotkl trenér sešívaných Jindřich Trpišovský na stadionu Ludogorce.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Záložník Ondřej Lingr (u míče) ze Slavie v zápase proti Plzni

Článek

Razgrad (od našeho zpravodaje) - Ohledně nigerijského stopera, který v sobotu v utkání s plzeňskou Viktorií utrpěl zlomeninu v obličeji, měl i jednu optimistickou zprávu. „Zranění vypadá nakonec líp, než jsme si mysleli. Igy nám možná pomůže už v nějaké části podzimu. Po přechodnou dobu si poradíme s hráči, které máme,“ informoval Trpišovský.

Na stoperu může zaskočit Filip Prebsl, na větší příležitost zatím čeká nováček Štěpán Chaloupek, který měl i lehčí zdravotní problémy. Trpišovský zmínil i osmnáctiletého Mikuláše Konečného. „Obrana fungovala skvěle, každý zásah do ní je nepříjemný. Ale máme zastupitelnost, i kvůli těmto případům se kádr takhle staví,“ uvedl kouč.

Při absenci pravého obránce či wingbeka Davida Douděry, který kvůli rodinným problémům vynechává některé zápasy a v Bulharsku není, se nabízí větší zapracování i Simona Micheze. Nedávná akvizice z belgického Beerschotu ale ještě není s týmem sžitá. „Má obrovské předpoklady, ale bude si ještě muset zvyknout na spoustu věcí a aklimatizovat se. Ještě počítáme s tím, že proti Ludogorci nastoupí v průběhu zápasu,“ informoval Trpišovský.

Jinou pozici má záložník Ondřej Lingr, který se po roce vrátil z Feyenoordu Rotterdam, kde moc nenastupoval. V posledních dvou zápasech v lize naskočil vždy na necelou půlhodinku. Do Slavie přišel hrát. „Věřím, že bude mít stejnou roli, jako když odcházel. Tedy že bude střelec důležitých gólů, emoční hráč, který uměl hrát v základní sestavě nebo do utkání vstoupit,“ řekl Trpišovský.

„Když odcházel, byl pátým nejvytíženějším hráčem týmu, což o jeho důležitosti vypovídá. Má hendikep, že za poslední rok toho odehrál minimum. Zatím to v jeho případě není na celé utkání, ale je varianta, že tady nastoupí. Rozhodneme se po tréninku,“ prohodil hlavní stratég sešívaných.