Hlavní obsah

Německá média tepou Frankfurt: Selhání! Ztratili to, co považovali za jisté vítězství

Sami fotbalisté Plzně nevěřili, co se v závěru čtvrtečního duelu Evropské ligy na půdě Frankfurtu (3:3) stalo. A stejně tak to vidí německá média. To, že bundesligový celek ztratil v posledních minutách dvoubrankové vedení, dávají za vinu zejména gólmanovi Santosovi.

Foto: Profimedia.cz, ČTK

Fotbalisté Frankfurtu nemohou uvěřit, že proti Plzni ztratili v závěru v Evropské lize dvoubrankové vedení.

Článek

Když domácí vedli 3:1 a měli několik dalších šancí, málokdo věštil nějaký zvrat. Jenže v 86. minutě vrátil míč do vápna Václav Jemelka a Prince Adu pohotovým volejem snížil.

Na přelomu druhé a třetí minuty nastavení pak přišel pro Frankfurt šok. Plzeňský Sampson Dweh hodil dlouhý aut, s nímž si domácí obrana v čele se špatně vyběhnuvším gólmanem Santosem trestuhodně nedokázala poradit. A Jemelka srovnal na konečných 3:3.

„Rána v nastavení, promarněný dvougólový náskok a velká komplikace,“ píše německý Kicker.

„Hořký neúspěch a problém pro evropské ambice Eintrachtu,“ popisuje deník Bild. „Ztratili to, co považovali za jisté vítězství,“ dodává sportovní relace Sportschau veřejnoprávní stanice ARD.

Jak bylo zmíněno, nejvíce negativních reakcí schytává 21letý brazilský brankář, jenž zastoupil zraněnou a jinak neotřesitelnou jedničku Kevina Trappa. „Nevypadal nejlépe už u trefy Adua a poté jednoznačně chyboval. Dvakrát selhal,“ mají jasno novináři z Bildu.

„Snažil se dosáhnout na míč, ve zmatku se mu to ale nepovedlo a šel k zemi,“ rozebírají Jemelkovu trefu na Kickeru.

To, že Santos neměl svůj den, uznávají i v klubu. Stanice Sport1 cituje sportovního ředitele Markuse Kröscheho. „Bohužel udělal chybu. No, tak to prostě je, pořád se učí. Musí se poučit a udělat další krok ve svém vývoji,“ říká.

Zároveň shrnul výsledek jako takový. „Je to nesmírně hořké, protože jsme vlastně odehráli dobrý zápas. K udržení vedení jsme ale neudělali dost. Bránili jsme lehkovážně a trochu naivně. Je to nesmírně nepříjemné,“ zdůrazňuje Krösche.