Hlavní obsah

Nečekáme dobývání, na to je Ludogorec hodně silný, myslí si Koubek

Fotbalisté Viktorie Plzeň vstoupí ve čtvrtek od 21 hodin do svého druhého zápasu hlavní fáze Evropské ligy. V domácím prostředí přivítají bulharský Ludogorec, který v minulém týdnu prohrál se Slavií 0:2. Západočeši ale nemají na Razgrad příliš dobré vzpomínky, když s ním v roce 2016 vypadli z kvalifikace o Ligu mistrů.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Trenér Plzně Miroslav Koubek věří, že přes Ludogorec vede cesta k postupu.

Článek

„Určitě to nebude dobývání na jednu bránu, na to je Ludogorec hodně silný,“ upozorňuje trenér Miroslav Koubek před zápasem.

Plzeň hned v prvním střetnutí v hlavní fázi Evropské ligy bodovala, když překvapivě remizovala 3:3 na půdě Frankfurtu. Přitom ještě v 85. minutě Koubkovi svěřenci prohrávali 1:3, ale v závěru senzačně vyrovnali po trefách Václava Jemelky a Prince Adua.

„Remíza ve Frankfurtu byla skvělým výsledkem, ale teď je potřeba na ni navázat i doma. Čeká nás těžký soupeř, ale už se hodně těšíme a budeme chtít s podporou fanoušků uspět,“ řekl záložník Pavel Šulc, který ve Frankfurtu přispěl k remíze vstřeleným gólem.

„Jsme rádi, že jsme přivezli bod z Frankfurtu, ten je plusový, navíc. Vytipovali jsme si před startem zápasy, kde můžeme uspět, a je pravda, že přes Ludogorec vede cesta k postupu,“ zmínil trenér Koubek na předzápasové tiskové konferenci.

Viktoria se ale na utkání v Evropské lize příliš dobře nenaladila. Po překvapivé remíze v Německu si připsala další nerozhodný výsledek v domácím prostředí proti Mladé Boleslavi. V Chance Lize tak podruhé za sebou nezvítězila a na vedoucí Slavii ztrácí už devět bodů.

Na druhou stranu v evropských soutěžích Viktoriáni nenašli přemožitele už v jednadvaceti po sobě jdoucích utkáních. Doma dokonce desetkrát neinkasovali.

„Jsme zregenerovaní a chystáme se na Ludogorec. Víme, že vyměnili trenéra. Dostanou určitě nový impulz, čeká nás nepříjemný soupeř. Musíme být maximálně připravení a pokusíme se to zvládnout,“ slíbil plzeňský kapitán Lukáš Kalvach.

A co na západě Čech od soupeře čekají?

„Jsou nepochybně kvalitní na míči. Celá ofenzivní špička týmu je brazilská včele se Švýcarem Duahem. Jsou tam individuálně kvalitní hráči, dobře kombinují a mění pozice. Musíme být dobří v základu, co nám může udělat výsledek,“ myslí si Koubek.

Razgrad přiletí do Česka už s novým trenérem. Na lavičce Ludogorce se udála už dvacátá změna za posledních čtrnáct let. Osudná se koučovi Zaharimu Sirakovovi stala prohra se Slavií. Na lavičce ho vystřídal Igor Jovičevič, který má zkušenosti s evropskými poháry ze Šachtaru Doněck či Dynama Záhřeb.

V prvním jeho zápase vyhrál 2:0 nad Botevem Vratsa, čímž se jeho svěřenci naladili na čtvrteční zápas s Plzní. „Jejich víkendový zápas v lize jsme viděli, měli slabšího soupeře. Vyhráli dva nula. Zásadní změny s novým trenérem nepřišly. Možná jediná, a to že nasadil více bulharských hráčů. Možná ale jen šetřil opory,“ dodal plzeňský kouč.