Hlavní obsah

Návrat Schicka, tyčka Hložka a blackout gólmana. Byl to jasný faul, soptil kapitán Leverkusenu

Divoký konec. A nejen kvůli pozápasové strkanici. Čtvrteční drama v Leverkusenu vygradovalo v závěru a přispělo k tomu také duo českých útočníků. Adam Hložek trefil za stavu 2:2 tyčku, krátce poté kapitán Monaka Disasi vstřelil vítězný gól. Srovnat mohl vzápětí navrátilec Patrik Schick pohotovou patičkou. Německý tým zažil smolný večer, který podtrhla hrubka brankáře Lukáše Hradeckého v úvodu. Po prohře 2:3 bude mít Bayer v odvetě play off Evropské ligy těžký úkol.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Děsivou minelou pomohl brankář Bayeru Leverkusen Lukas Hradecky hráčům Monaka k vedení v utkání Evropské ligy.

Článek

„Jsem naštvaný. Do druhého poločasu jsme vstoupili skvěle, dvěma góly jsme otočili výsledek. Pětadvacet minut jsme byli výborní, byli jsme na koni. Jenže potom jsme zhasli, pykali jsme za nedůslednost v bránění," řekl kouč Xabi Alonso v rozhovoru pro televizní stanici RTL.

Zápas začal pro jeho tým šokem. V 9. minutě převzal finský brankář Hradecký přihrávku od Taha, posunul si míč směrem k brance a chystal se ho odkopnout. Jenže si nevšiml dotírajícího Embola, který do něj vrazil tělem. Kapitán Bayeru zahrál v pádu balon tak nešťastně, že se dokutálel do sítě.

„Byl to jasný faul. Měli jsme kopat přímý kop. Místo toho jsme prohrávali," zlobil se Alonso. „Jestli to byl faul? Zeptejte se rozhodčího! A především, proč se nešel podívat na video. Soupeř do mě jednoznačně strčil. Kdyby nefauloval, míč bych přece normálně odehrál," soptil Hradecký.

Domácí se ze šoku až do přestávky nevzpamatovali. Do druhého poločasu ale vyběhl jiný tým, góly Diaga a Wirtze převedl obrat. Jenže nedůslednost v obraně Bayeru potrestalo Monako vyrovnávacím gólem Diatty.

Následně se mohl stát hrdinou zápasu Hložek. Reprezentační útočník v 87. minutě převzal v šestnáctce Monaka přihrávku, posunul si míč na levačku a ránou orazítkoval tyč. Chytil se za hlavu, vzápětí uvolnil místo Patriku Schickovi, který kvůli problémům s třísly nehrál od 1. listopadu.

Foto: Benjamin Westhoff, Reuters

Jeremie Frimpong (vlevo) z Bayeru Leverkusen se snaží uniknout Guillermu Maripanovi z Monaka.

Navrátilec do sestavy Leverkusenu však brzy sledoval, jak Disasi překonal Hradeckého a rozhodl o pádu Bayeru. Schick se pak po závaru v samém závěru pokusil zakončit patičkou, vyrovnat se mu ale nepodařilo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články