Hlavní obsah

Naštvanost i zklamání. Červená nás dostala do kolen, smutní Vydra

Prožili podobný příběh jako nedávno ve Frankfurtu, jen tentokrát byli na druhé straně. Na té smutnější. Fotbalisté Plzně ve čtvrtek přišli v Evropské lize na půdě PAOK Soluň o vítězství v samotném závěru. „Tři body byly opravdu strašně blízko,“ povzdychl si po remíze 2:2 střelec druhé branky Matěj Vydra.

Foto: Giannis Papanikos, ČTK/AP

Útočník fotbalové Plzně Matěj Vydra přispěl k remíze 2:2 na půdě PAOK Soluň jedním gólem.

Článek
Fotogalerie

Soluň (od našeho zpravodaje) - Až do 70. minuty vypadalo všechno parádně. Plzeň vedla 2:0, byla jednoznačně lepší. Jenže pak byl po druhé žluté kartě vyloučen stoper Sampson Dweh a Řekové začali mohutně tlačit. A když Erik Jirka neproměnil svůj samostatný únik, přišel v 84. minutě nejprve první trest a druhý pak v nastavení.

Jaké pocity ve vás teď převládají?

Nas*anost, naštvanost, zklamání a možná i ponaučení pro další zápasy v Evropě. Do stavu 2:0 a vyloučení nám plán vycházel, jak jsem chtěli. Bohužel pak nás všechno rozhodilo, červená nás dostala do kolen. Na konci to bylo vidět. Soupeř ukázal kvalitu, létal jeden centr za druhým, odrážely se k nim míče. Možná se pletu, ale myslím, že do té doby nic neměli.

Po vyloučení se probrali i fanoušci domácích, kteří dokážou být hodně divocí.

PAOK se proste chytnul. Bohužel. Zklamání, další ztráta. Tři body byly opravdu strašně blízko.

Je to pro vás třetí remíza, propočty uvádějí, že na postup by mělo stačit devět až deset bodů.

Bohužel jsme už čtyři ztratili. Také domácí zápas s Ludogorcem (0:0) měl dopadnout jinak. Teď máme Real Sociedad, to bude jiná pohádka. Pak Dynamo Kyjev a Manchester United. Tak to máme devět bodů. (úsměv) Ne, nebudeme si nic nalhávat, bude to náročné. Stát se však může cokoliv. Nechci říkat, že jsme jiný tým než v lize, ale už je to 23 zápasů, co jsme v Evropě neprohráli. O něčem to vypovídá, i když těžší duely teprve přijdou.

Co váš gól? Myslel jste si vůbec, že se k vám míč dostane?

Ještě jsem záznam neviděl, ale zaplaťpánbůh, že gólman střelu Adua vyrazil. Klasicky jsem zazdil svoji velkou šanci a nevím, co se stalo, že mi to ten nahoře vrátil. Byl jsem na správném místě jako útočník zabiják. Výkon od nás odpracovaný, odběhaný, ale jak říkám, celkově je ve mně teď zklamání.

Střídal jste už v 60. minutě, proč?

V první půli jsem šel do hlavy a soupeř mi dal stoličku, blbě jsem spadl. Budu mít asi naraženou kost někde v dolní části zad, ale snad to bude v pohodě.

  1 : 0 Bilbao - Slavia 1 : 0 dohráno
20241024T21 : 00:00+0200
Bilbao vs. Slavia
Bilbao vs. Slavia
Bilbao
Slavia
  2 : 2 PAOK Soluň - Plzeň 2 : 2 dohráno
20241024T18 : 45:00+0200
PAOK Soluň vs. Plzeň
PAOK Soluň vs. Plzeň
PAOK Soluň
Plzeň