Hlavní obsah

Ludogorci to dozadu nevonělo, všiml si střelec Jurásek

V průběhu letošní sezony sbírá minuty spíše v řádech nižších desítek. V prvním utkání hlavní fáze fotbalové Evropské ligy však Matěj Jurásek dostal od trenéra sešívaných důvěru hned od začátku. Křídlo Slavie ji splatilo tím nejlepším možným způsobem, když díky jeho trefě svěřenci Jindřicha Trpišovského šli proti Ludogorci do vedení a následně v utkání zvítězili (2:0).

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Matěj Jurásek se postaral o úvodní branku utkání proti Ludogorci Razgrad.

Článek
Fotogalerie

Razgrad (od našeho zpravodaje) - „Jsem strašně rád, že jsme to zvládli vítězně a s nulou vzadu. Držíme si defenzivní formu a do toho dáváme góly. Je to super,“ říkal spokojený Jurásek.

Jednadvacetiletý křídelník odšpuntoval poklidný a přesvědčivý výkon Slavie brankou, letos svou první. Měl v hlavě hned několik řešení. Mohl střílet i přihrávat, nakonec zvítězilo ale sobectví a udělal správně.

„O Chorasovi jsem věděl, ale instinkt mi říkal, že musím vystřelit. Dal jsem to gólmanovi na hlavu a zadařilo se,“ smál se.

Při gólové situaci dostal královský prostor od protihráčů a zachoval se přesně tak, jak se správný útočník zachovat má. Sebevědomí mu v té chvíli nechybělo.

„Moc dobře jsem si uvědomoval, že jsem tam sám. Snažil jsem se hlavně zachovat klid a využít téhle jejich defenzivní chyby. Původně jsem chtěl vystřelit pravou, ale měl jsem to na dlouhou nohu, tak jsem si to hodil zpátky na levačku,“ dodal Jurásek ke své brance.

Slavia to v Razgradu zvládla bez větších starostí. Možná jen úvodních pětadvacet minut nebyl vývoj hry zcela dle představ Pražanů. Sešívané také zaskočilo, jak jsou prázdné ochozy. Však jsou zvyklí na absolutně něco jiného…

Foto: Tony Uzunov, ČTK/AP

Matěj Jurásek se postaral o úvodní gól utkání

„Bylo o něco těžší se do zápasu dostat. Vždy je totiž lepší hrát před plnými tribunami. Je to pak i trochu víc vyhecované. Musím ale poděkovat našim fanouškům, kteří nás přijeli podpořit takhle daleko,“ uvedl 21letý křídelník.

A jaký soupeř podle něj vlastně byl?

„Měli obrovskou kvalitu dopředu. Na druhou stranu jim to moc nevonělo dozadu, což jsme si říkali už u videa. Toho jsme využili a vlastně po jejich chybě padl i můj gól,“ zmínil Jurásek.

Sezonu má zatím náročnou. Po snovém a úspěšném minulém ligovém ročníku, kdy se vyšvihl až do základní sestavy, nastal v aktuálně probíhající sezoně pád. Minuty sbírá pomalu a na branku čekal až do utkání s Ludogorcem.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Matěj Jurásek se postaral o úvodní branku utkání proti Ludogorci Razgrad

„Měl jsem zranění, které mě limitovalo. Naštěstí jsem se ale mohl hýbat a mákl jsem na sobě v reprezentační pauze. Vyplatilo se,“ vrátil se v myšlenkách zpět k reprezentačním povinnostem, které mu nakonec odpadly.

O nasazení Juráska do základní sestavy měl jasno i jeho spoluhráč Jan Bořil, který dokonce prozradil, že měl v nasazení 21letého Juráska prsty.

„Hodně jsme se o tom s trenéry bavili. Shodli jsme se, že zápas s Razgradem je pro něj jako dělaný. Ukázal se ve skvělém světle dopředu i dozadu. Klobouk dolů před ním,“ chválil kapitán sešívaných.

A jak jeho branku viděl? „Hlavně jsem si říkal, ať střílí. Bál jsem se, aby nepřihrával, protože bychom to klasicky zakopli. Naštěstí vypálil a ukázal svoji fantastickou levačku,“ dodal.

  3 : 3 Frankfurt - Plzeň 3 : 3 dohráno
20240926T21 : 00:00+0200
Frankfurt vs. Plzeň
Frankfurt vs. Plzeň
Frankfurt
Plzeň