Hlavní obsah

Jen jsem gestikuloval, i tak jsem to schytal. Rozhořčený Koubek o svém vyloučení a hořké remíze s PAOK

Po utkání v Soluni se musel jít vyvětrat na čerstvý vzduch před stadion. Trenér Plzně Miroslav Koubek těžko skousával, že Viktoria ze skvěle rozehraného zápasu Evropské ligy s PAOK má jen bod (2:2). V kouči se mísil vztek z remízy i některých verdiktů hlavního rozhodčího, od kterého dostal v nastavení červenou kartu.

Foto: Giannis Papanikos, ČTK/AP

Útočník PAOK Baba Rahman střílí gól.

Článek

Soluň (od našeho zpravodaje) - „Ať si udělá obrázek každý sám,“ řekl mnohoznačně Koubek po zápase. Jeho tým stálo výhru vyloučení obránce Sampsona Dweha v 70. minutě po druhé žluté kartě. Viktoria vedla 2:0, utkání kontrolovala, v oslabení ale dvakrát kapitulovala.

Co cítíte po takovém zápase?

Mám hořkosladký pocit. Hořký kvůli výsledku. Sladký za skvělý výkon. Mužstvo hrálo tak, jak jsme si představovali. Také jsem klukům po utkání poděkoval. Nenechali jsme soupeře hrát. Měl sice vyšší držení míče, to ale náš brejkový způsob hry přináší. Myslím ale, že jsme měli kopat penaltu za jasnou ruku v prvním poločase.

S výkonem rozhodčího jste nebyl spokojený, v nastavení vás za protesty vyloučil.

Ať si udělá obrázek každý sám. Nesouhlasil jsem s pseudofaulem Jirky, který sudí odpískal, a vzápětí jsme dostali vyrovnávací gól. Ale byla tam z mé strany jen gestikulace, i tak jsem to schytal.

Přesto jste i v oslabení mohli potřetí udeřit, čímž byste zápas ukončili.

Souhlasím. Jirka mohl utkání ukončit. Nepodařilo se, potom si soupeř vytvořil tlak. Do vápna létala spousta centrů, tohle se dá těžko odbránit bez chyb. Dweh nám moc chyběl, je pilířem obrany. Když byl na hřišti, všechny centry odhlavičkoval. Jeho vyloučení byl problém. Stálo za tím, že máme jen bod.

Po třech kolech má Plzeň na kontě tři body. Co to znamená vzhledem k postupu do jarní fáze?

Neprohráli jsme sice ani jeden zápas, ale po jednom bodu to nepřibývá. Měli jsme velkou šanci na tříbodový záběr, vezeme z Řecka jen jeden. Chybějí nám právě ty dva body ze Soluně.

Už v neděli vás čeká ligový hit se Spartou. Neobáváte se, že se na mužstvu negativně podepíše závěr zápasu s PAOK?

Zápas nás stál spoustu sil. Výsledek ani konec zápasu nám ale nemůžou ublížit. Hřeje nás vědomí, že jsme vedli utkání dobrým směrem.

  1 : 0 Bilbao - Slavia 1 : 0 dohráno
20241024T21 : 00:00+0200
Bilbao vs. Slavia
Bilbao vs. Slavia
Bilbao
Slavia
  2 : 2 PAOK Soluň - Plzeň 2 : 2 dohráno
20241024T18 : 45:00+0200
PAOK Soluň vs. Plzeň
PAOK Soluň vs. Plzeň
PAOK Soluň
Plzeň