Hlavní obsah

Holeše čeká těžká zkouška. Varuje před Brazilci

Bránil už plno skvělých útočníků. Za poslední měsíce se stoper fotbalové Slavie Tomáš Holeš potkal třeba s Cristianem Ronaldem, Romelem Lukakuem nebo Olivierem Giroudem. Proti Ludogorci Razgrad bude při vstupním duelu do hlavní fáze Evropské ligy zápasit se švýcarským reprezentačním útočníkem Kwadwem Duahem. „Je vysoký, silný a hodně gólový. Musíme si dávat pozor,“ ví Holeš.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Holeš ze Slavie během utkání s Plzní.

Článek

Razgrad (od našeho zpravodaje) - Hned ovšem našel plus. „Vyšší typy útočníků se mi brání lépe než ti techničtí a rychlí. Mohlo by mi to sedět víc, než když na mě hraje Kvaracchelija,“ odkázal Holeš na pár týdnů staré souboje s hvězdou Neapole během reprezentačního utkání v Gruzii.

Ludogorec má ale v kádru také plno mrštných a hravých Brazilců. „Tyhle typy už se mi brání hůř. Jsou šikovní, umí jeden na jednoho. Takových soubojů je hodně, třeba osm jich vyhrajete, jeden ne a je z toho gól. Musíme se zajišťovat a pomoct si. Je to náročné,“ prohlásil jeden z lídrů defenzivy českého týmu.

Obrana sešívaných je oslabená o Igoha Ogbua, který si v sobotním utkání s Plzní přivodil zlomeninu v obličeji. „Hodně nepříjemná věc. Byl jsem u něj jako jeden z prvních a viděl jsem ten důlek ve tváři. Nebylo to nic hezkého. Jsem rád, že jsme zápas vyhráli a mohli mu ho věnovat. Místo něj přišel David Zima a zvládl to,“ vyprávěl Holeš.

„Všechny nás hrozně mrzí, co se Igohovi stalo. Byl ve velké formě, předtím nevynechal ani minutu. Je to pro nás velká ztráta,“ přiznal jednatřicetiletý stoper.

Slavia je sebevědomá, vypadá v dobré formě. Navíc častěji hraje náročnější zápasy, Ludogorec vládne Bulharsku pevnou rukou. Má třináct titulů za sebou. „Nevím, jaká je úroveň bulharské ligy. Když však vezmu naši ligu, tak je rok od roku těžší. Pro nás je dobře, že každý týden hrajeme těžké zápasy. Můžeme růst. Ovšem až samotný zápas ukáže, jak na tom jsme,“ zmínil Holeš.