Hlavní obsah

Hložek řádil, dvěma góly zařídil výhru. Zachránil trenéra, který odepsal Hranáče?

Investice se začíná vyplácet. Fotbalový Hoffenheim může za výhru 2:0 nad Dynamem Kyjev ve čtvrtečním utkání děkovat jedinému muži – Adamu Hložkovi –, letní (a rekordně drahé) posile. Český reprezentant se totiž postaral o obě branky svého týmu. Čímž možná zachránil kouče Pellergrina Matarazza, jehož německá média kvůli bídným výsledkům už prakticky odvolávala.

Foto: Anspach Uwe, ČTK

Adam Hložek se raduje z branky.

Článek

Už zase vypadal jako starý dobrý Hložek. Dvaadvacetiletý forvard se poprvé prosadil ve 22. minutě, kdy stál na konci pohledné kombinace a zasunul do sítě milimetrový pas Valentina Gendreye. A druhý zásah? To byla vyložená paráda.

Bývalá hvězda Sparty dala vzpomenout na své výkony na Letné. Z levé strany si natáhla míč k ose hřiště a po narážečce s Andrejem Kramaričem poslala přízemní bombu nártem k tyči. Jako když kopne kůň.

„Doufám, že budu dávat góly i dále. Vítězství mě moc těší. Bylo moc důležité pro nás i fanoušky,“ těšilo Hložka. Možná zapomněl dodat, že asi i pro trenéra, jemuž se řádně ulevilo.„Jsem na mužstvo hrdý. Ukázalo, že odvádíme dobrou práci,“ ulevilo se kouči Hoffenheimu Matarazzovi.

Foto: Heiko Becker, Reuters

Adam Hložek zařídil dvěma brankami výhru Hoffenheimu.

Zdroje německého deníku Bild totiž tvrdily, že o jeho budoucnosti u mančaftu rozhodnou utkání s Kyjevem a nedělní ligový střet se Stuttgartem. První polovinu dvojboje Hoffenheim zvládl. Po pěti soutěžních duelech bez výhry konečně slavil, právě díky brankám Hložka. Český forvard se slušně rozjel, neboť se trefil i o víkendu v domácí soutěži. Zvyšoval na 3:0 proti Brémám, pak ale přišla červená karta pro jeho spoluhráče Stanleyho Nsokiho, zkrat a prohra 3:4.

Pokud si Hložek udrží střelecký apetit i do duelu se Stuttgartem, může svému nadřízenému zařídit pokračování ve funkci. Coby exsparťan by se mohl inspirovat u současného hráče českého mistra Kaana Kairinena, který se proti témuž soupeři výstavně trefil z přímého kopu v úterním klání Ligy mistrů (1:1).

Hložkem nabytá forma těsně před srazem a duely s Albánií a Ukrajinou může těšit i fandy českého nároďáku. Jenže zmínku zaslouží i odvrácená stránka věci.

Matarazzo po dvou odehraných poločasech naprosto odstřelil dalšího reprezentanta Robina Hranáče. Plzeňský odchovanec se proti Kyjevu nevešel ani na lavičku. Potřetí v řadě, ačkoliv Hoffenheim ani nezaplnil všechna volná místa pro náhradníky…