Hlavní obsah

Eintracht šokoval sváteční střelec. Životní gól i zápas, zářil Jemelka

Životní trefa, životní zápas. Jestli je někdo svátečním střelcem, tak obránce fotbalové Plzně Václav Jemelka. Ve čtvrtek ve vyprodaném Deutsche Bank Parku svým premiérovým gólem v evropských pohárech šokoval favorita z Frankfurtu, jeho fanoušky, a nejspíš i sám sebe. Ve třetí minutě nastavení zařídil v duelu Evropské ligy nečekanou remízu 3:3.

Foto: FCVP/Jan Kubíček

Radost fotbalistů Plzně po vyrovávací trefě Václava Jemelky v závěru duelu Evropské ligy ve Frankfurtu.

Článek

„Moc gólů nedávám, ani jsem poslední dobou nechodil na standardky. Jsem za ten gól strašně rád, protože první inkasovaný gól šel za mnou. Mám radost, že jsme urvali bod,“ zářil Jemelka po zápase. Když předstoupil před české novináře, zářil jako sluníčko.

Aby ne, kromě gólu si totiž připsal asistenci. U branky Adua na 2:3. Něco takového se 29letému stoperovi, který se trefil naposledy před dvěma lety v lize proti Mladé Boleslavi, povedlo poprvé v kariéře.

„Tohle byl můj životní gól. Díky asistenci i životní zápas. Jsem pyšný na celý tým, že jsme to za stavu jedna tři nezabalili a dotáhli zápas do remízy. Cítili jsme šanci, soupeř nás úplně nedrtil,“ podotkl Jemelka.

Vyhlášený kliďas a poctivec, který nikdy nic neošulí ani v tréninku, se dočkal fantastické odměny. Jeho kariéru totiž lemovala v posledních sezonách zranění. Operace ramene, opakované potíže se stehenním svalem a další patálie. Kvůli nim vypadával ze sestavy, do které se po návratech těžko probíjel. V této sezoně ale společně s parťákem z obranné řady Sampsonem Dwehem nechyběl na hřišti ani minutu.

„Samozřejmě jsem rád, že mám formu a že se mi daří. Trenér mi věří. Hodně také pomohlo, že někteří kluci byli na začátku přípravy zranění, takže dostat se do sestavy bylo trochu lehčí. Zatím se cítím dobře a věřím, že to tak bude pokračovat,“ pověděl Jemelka.

Podle něj bylo důležité, že Viktoria pozitivně zareagovala na sobotní ligový propadák na Slavii (prohra 0:3). „Jak říká trenér Koubek, hrát se dá s každým. Snažili jsme se Slavii odčinit. Dokázali jsme si, že na to máme. Myslím, že bod z Frankfurtu je v boji o postup rozhodně plusový,“ prohlásil Jemelka.