Hlavní obsah

Dominantní Šulc. S Hranáčem jsou zajímaví pro každého, ví Koubek

Ještě před pár lety spolu kopali za plzeňskou mládež. Teď platí za opory A-týmu. Pavel Šulc, Robin Hranáč. Viktoriáni z ročníku 2000 i v utkání play-off o účast v Evropské lize proti Hearts (1:0) ukázali, že za nejlukrativnější zboží kádru Západočechů nejsou považováni náhodou. „Tihle dva jsou zajímaví pro skoro každý tým,“ uvědomuje si trenér Miroslav Koubek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Pavel Šulc z Plzně a  Lawrence Shankland z Hearts.

Článek

Z odchovanců se staly drahokamy.

Představit si ideální sestavu Plzně bez Šulce s Hranáčem se v současnosti zdá být nemožný úkol. Blonďák s jednatřicítkou na zádech létá všude, kde je třeba, navíc přidává i kýženou nadstavbu. Urostlý stoper Hranáč naopak v zadních řadách působí jako balvan, který jen málokterý forvard odvalí z cesty k brance. Těžko se pak divit tomu, že Viktoria v osmi soutěžních utkáních aktuálního ročníku inkasovala pouze dvakrát.

„Jsou to lídři, pilíře mužstva,“ ví Koubek.

Oba borci jeho slova potvrdili i v konfrontaci s ostrovním stylem fotbalu.

Šulc neúnavně dribloval, tvořil útočné akce. Chcete důkaz? V prvním dějství například obalamutil stopera Stephena Kingsleyho po autu Hearts a frnkul mu rovnou směrem k bráně. Z obranné poloviny se dostal až do vápna, kde nechybělo mnoho, aby přesnou finálkou vyzval ke skórování Daniela Vašulína.

„Pavel byl skvělý. První poločas vyloženě famózní, je to dominantní hráč. Na hřišti číslo jedna, bije to do očí. Nepolevil ani ve druhé půli. Pomůže dozadu, je účinný dopředu. Někdy ani není poznat, co hraje za post. Chvíli je nahoře, chvíli dole,“ smekl Koubek.

Načež přidal chválu i pro druhou „nulku“, jak se ročníku 2000 v mládežnické kopané přezdívalo.

„Robina v situaci jeden na jednoho nikdo neobejde,“ usmál se plzeňský kouč.

Šulc i Hranáč už jsou členy reprezentačního A-týmu, na druhého jmenovaného se vyptává německý Hoffenheim. Je asi jasné, že pokud budou pokračovat v nastoleném tempu, Viktoria je navždy neudrží.

Ale zase za ně utrží pořádný balík. Který může sloužit k tomu, aby v plzeňské akademii vyrostlo více Šulců a Hranáčů.