Hlavní obsah

Dezorientovaná obrana Ludogorce prokázala Slavii zdvořilost, píší bulharská média

Bulharská média ocenila výkon fotbalistů Slavie, kteří v úvodním zápase Evropské ligy zvítězili v Razgradu 2:0. Ludogorec nebyl podle médií schopný vrátit se do zápasu od té doby, co poprvé inkasoval. Jen jednou vystřelil na branku Antonína Kinského, navíc byla domácí obrana nejednou dezorientovaná a u obou gólů prokázala Slavii zdvořilost.

Foto: Tony Uzunov, ČTK/AP

David Zima v  zápase proti Ludogorci Razgrad

Článek

Ludogorec si na začátku hlavní fáze Evropské ligy pohoršil, nadepsal svůj referát o utkání server focus-news.net. „Pro trenéra Sirakova je to první porážka od převzetí týmu. Hosté zaslouženě dali gól v každém poločase. U obou gólů Slavie se o zdvořilost postarala dezorientovaná obrana Ludogorce. Bulharský celek začal zápas aktivněji, ale postupně hosté hru vyrovnali a ovládli zápas,“ napsal web.

V prvním poločase otevřel skóre Matěj Jurásek, ve druhém dějství výhru pojistil střídající Mojmír Chytil. „Domácím ‚Orlům‘ start v novém formátu druhé nejsilnější soutěže na starém kontinentu nevyšel. Zápas byl většinou vyrovnaný, ale hosté mnohem více hrozili před brankou soupeře, zatímco Bulhaři se nedokázali vrátit do utkání, když už v něm prohrávali,“ uvedl server sportal.bg.

„V prvním poločase jsme byli nebezpečnější, ale ve druhém měl soupeř ještě další dvě čisté šance. Slavia od začátku vsadila na vysoké útočníky. Fyzicky jsou velmi silní, byli vytrvalí a to je dovedlo k vítězství,“ uvedl polský záložník a kapitán domácího týmu Jakub Piotrowski.

„Trenér Sirakov se v úvodu držel spíše ofenzivního schématu, na hřišti byli současně Caio Vidal, Rick, Rwan Seko a Kwadwo Duah. Ani jednu nadějnou šanci ovšem nevyužili, zatímco soupeř skóroval hned dvakrát. Ludogorec si až do konce nedokázal vytvořit žádnou situaci, aby alespoň snížil,“ konstatoval sportal.bg.

„Slavia vypadala nebezpečněji a mohla přidat třetí gól. Ludogorec tak začal hlavní fázi Evropské ligy neúspěšně. Dobrou zprávou pro Sirakova je, že do dalšího zápasu zbývá už jen týden, kupodivu bude opět proti českému týmu - Viktorii, tentokrát venku v Plzni,“ dodal server.

„Chyby se stávají, takový je život. Musíme se poučit. Plzeň bude doma favoritem, ale musíme tam hrát na vítězství. Máme ambice získat alespoň osm bodů a postoupit do další fáze,“ uvedl Piotrowski.