Hlavní obsah

Trofej už pevně drží v rukách. Hranáčovi došla cena za účast v týmu sezony Konferenční ligy

Zatím nejúspěšnější sezonu kariéry zažil 24letý stoper plzeňské Viktorie Robin Hranáč. Stal se nejlepším obráncem české ligy, zahrál si na evropském fotbalovém šampionátu a zástupci UEFA byl nominován do nejlepšího týmu Konferenční ligy. Na trofej za tohle speciální ocenění si však musel více než měsíc počkat.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Robin Hranáč (s číslem 4) nastoupil na Euru do všech tří zápasů českého týmu v základní sestavě.

Článek

„Takové ocenění mě překvapilo, nečekal jsem to. Jsem za něj ale rád a hodně si ho vážím,“ říkal Hranáč po zisku trofeje pro obránce sezony v české lize. Tím ocenění pro plzeňského stopera však nekončila.

Plzeň se probojovala až do čtvrtfinále Konferenční ligy, kde narazila na italskou Fiorentinu, která Viktorii vyřadila. I tak se Západočeši setkali s velikým úspěchem v Evropě i České republice. Nejvíce chváleným byl již zmíněný 24letý obránce Robin Hranáč, který se po zásluze dostal i do ideální jedenáctky sezony.

Celou ideální sestavu Konferenční ligy tvořili: Terraciano - Dodo (oba Fiorentina), Hranáč (Plzeň), Carmo (Olympiakos), Biraghi (Fiorentina) - Vanaken (Bruggy), Fortunis (Olympiakos), McGinn - Bailey (oba Aston Villa), El Kaabi, Podence (oba Olympiakos).

Na trofej, která Hranáčovi náležela, si ale musel počkat. Jedenáctka sezony se vyhlašovala již na konci května, ale pohár, který si může doma vystavit, dorazil až v červenci.

Mezitím si Hranáč zahrál na Euru, kde se stal klíčovým mužem české obrany. Tým trenéra Ivana Haška se nesetkal s příliš velikou chválou. Výkony plzeňského obránce, i přes podílení se na vlastních brankách, však byly jedním ze světlejších momentů Eura z pohledu českého fanouška.

Krásný příběh Robina Hranáče. Kluk, který před rokem hrál baráž, šéfoval obraně Česka na EuruVideo: Sport.cz

Pomalu ale jistě se také na Hranáče začaly objevovat nabídky. Jedna měla přiletět z Palerma, ale kometa loňské sezony zatím stále zůstává na západě Čech. Pro talentovaného stopera se tak opravdu jedná o turbulentní rok. V sezoně 2022/2023 ještě totiž s Pardubicemi bojoval v baráži o záchranu v nejvyšší české lize.

Plzeň, i s Hranáčem v základní sestavě, odstartovala svoje letošní působení v Chance lize na hřišti nováčka soutěže z Dukly Praha, kde vyhrála 3:1.