Hlavní obsah

Správně jsme si vynadali, líčil kapitán Boleslavi po obratu. Holoubek smekal

Z 0:2 na 4:2 za pětačtyřicet minut a sladký postup. Fotbalisté Mladé Boleslavi odehráli v odvetě třetího předkola Konferenční ligy proti Hapoelu Beer Ševa poločas snů, jejich trenér David Holoubek se jim klaněl. „Jsem nesmírně hrdý na tým, který trénuji, a na to, jak byl schopný otočit nepříznivý výsledek s takhle silným soupeřem. Klukům blahopřeji, smekám před nimi klobouk. Velký respekt před tímto mužstvem,“ zářil Holoubek po průniku do play off Konferenční ligy, kde na jeho partu čeká maďarský Paks.

Foto: FK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav se raduje z postupu přes Beer Ševu.

Článek

Z mizerného prvního poločasu v bulharské Loveči, kde Beer Ševa nuceně hrála poháry kvůli válečnému stavu v Izraeli, se Boleslav bravurně oklepala. Po domácí remíze 1:1 prohrávala o dvě branky.

„Jako tým jsme ukázali charakter. To, co jsme si v kabině řekli, jsme ve druhé půli udělali na hřišti,“ podotkl kapitán Tomáš Ladra, jenž mohutný obrat načal v 49. minutě korigující brankou na 1:2.

Co se ale v kabině dělo? Kde vzala Boleslav takovou sílu na to, aby se vzchopila? „Vůbec nevím. Správně jsme si trochu vynadali. Něco jsme si řekli a druhý poločas byl odraz toho, co v kabině padlo. Šli jsme za vyrovnáním, pak za vítězstvím. Povedlo se. Krása,“ líčil Ladra.

„O poločase byla v kabině velice dobrá atmosféra. Věřili jsme, že jsme zápas schopní zvládnout. Doufali jsme, že když soupeře dostaneme do nekomfortu, tedy gólem na 1:2, jsme schopní to otočit. Kluci to pojali za své a ukázali to ve druhém poločase,“ popisoval Holoubek.

První branka přišla velmi brzy. „Což bylo důležité. Měli jsme dál energii a chuť, naši hru jsme zvedali střídáními. Myslím, že jsme si postup zasloužili. Kluci předvedli výborný výkon,“ radoval se Holoubek.

Boleslav v úvodní čtvrthodině druhého dějství smazala náskok Hapoelu, který šel brzy poté do oslabení. Vítěznou branku vstřelil v 81. minutě Ladra. Hezky se z dálky trefil z přímého volného kopu. „Pár gólů už jsem takových dal. Měli jsme s klukama debatu, věřil jsem si. Dopadlo to takhle krásně,“ lebedil si Ladra.

Foto: FK Mladá Boleslav

Vasil Kušej (v modrém) z Mladé Boleslavi v odvetě proti Beer Ševě v bulharské Loveči.

Po posledním gólu Vasila Kušeje ztratili hráči Beer Ševy nervy, frustraci si vybíjeli fauly a Artur Šušenačev (po druhé žluté kartě) a Shay Elias (rovnou červená) byli vyloučeni. „Když se tyto týmy dostanou do diskomfortu, dělají nevybíravé fauly a jiné emoční věci. Kluci to zvládli na výbornou, moc se do potyček nepouštěli,“ uvedl Holoubek.

„Když jsme šli do vedení, říkali jsme si na hřišti, že to bude řežba a ať jsme v klidu. Potřebovali jsme hráče na další kolo. Zvládli jsme to se vší parádou,“ culil se Ladra. Teď jde Boleslav na maďarský Paks a vítěz už zamíří do základní skupiny Konferenční ligy. Lákavá vidina.