Hlavní obsah

Rozstřílet beton a nakopnout sezonu! Viktorka letí do Kosova s jasným cílem

Nadějné výsledky v přípravě nenesou na startu sezony očekávané ovoce. Fotbalisté Plzně ve třech soutěžních zápasech ještě nevyhráli, navíc jediný gól vstřelil stoper Lukáš Hejda. Čtvrteční odvetu 2. předkola Konferenční ligy s Dritou berou po domácí remíze 0:0 se vší vážností. Do Kosova odlétají již v úterý večer. „Míříme tam nakopnout sezonu, jejíž start nám vůbec nevyšel,“ říká rázně zkušený záložník Jan Kopic.

Plzeň před odvetou v Kosovu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Článek

Doma si vylámali zuby na kosovském betonu. Drita podle očekávání vsadila na tuhou defenzivu - a viktoriáni si s ní neporadili.

„Sám jsem zvědavý, jak k odvetě přistoupí domácí. U nás hráli ze zabezpečené obrany. Jejich krajní obránci se vůbec nevysouvali a když už, tak jen minimálně. Hrozili zejména z brejkových situací. Uvidíme, s čím na nás vyrukují na domácím hřišti. Připraveni jsme na obě varianty," ujišťuje před odletem Jan Kopic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rron Broja z Drity, Adam Vlkanova z Viktorie Plzeň a Besnik Krasniqi z Drity.

Rozstřílet kosovský beton, to je hlavní úkol pro tým, který se v koncovce nečekaně trápí.

„Musíme prolomit naše střelecké trápení, protože jsme ve třech zápasech dali jednu branku. Navíc ji dal stoper Lukáš Hejda. My, kteří hrajeme dopředu, už musíme zabrat a dát nějaké góly," uvědomuje si Kopic.

Střelcům radí i asistent Marek Bakoš, který má na kontě řadu slavných gólů v barvách Viktorie. Z lavičky jsou ovšem jeho možnosti omezené.

Produktivita Plzně, je to projev hlubší nepohody? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Často nám chybí jen půl metru, kousek štěstí. Každý útočný hráč má své zkušenosti, které jsou rozhodující. Nabádáme kluky, ať na hřišti lépe komunikují, aby byli lépe připravení, kde spoluhráče mají," líčí asistent trenéra Miroslava Koubka.

„V trénincích jsme se snažili zejména zregenerovat, protože zápasy jdou v rychlém sledu po sobě. Je strašně málo času na nějaké hlubší analýzy. Naším cílem bylo zregenerovat, aby se dali kluci co nejvíce do kupy, zejména po fyzické stránce. Pracujeme ale i na tom, aby se hráči zklidnili a byli úspěšnější na soupeřově polovině hřiště. Video a krátký trénink nám posloužil, abychom se zlepšili," rekapituluje Bakoš poslední plzeňské dny a hodiny.

Odveta Drita - Plzeň se hraje ve čtvrtek od 20:00, zápas vysílá ČT sport.