Hlavní obsah

Před Boleslaví stojí poslední překážka v cestě za snem. Jsme připraveni, hlásí Holoubek

Důležitost velkého zápasu je cítit. Absolutní koncentrace, ta asi nejlépe vystihuje náladu Mladé Boleslavi před soubojem s maďarským Paksem v posledním předkole fotbalové Konferenční ligy. Středočechům chybí jeden krok k hodnotnému úspěchu. Pokud přes vicemistra Maďarska přejdou, zahrají si základní skupinu třetí evropské soutěže. Ze snu je reálný cíl. První utkání se hraje ve městě automobilů ve čtvrtek od 18.00, vysílá jej O2 TV Sport.

Jakub Diviš o změnách a fanoušcích v Mladé Boleslavi. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Článek

„Pořád je to náš sen a přes dílčí kroky se k němu musíme propracovat. Víme, že nás čeká ještě velmi těžká cesta a hodně práce, budou rozhodovat detaily. Ale jsme na to připraveni. Chceme uspět,“ zavelel boleslavský trenér David Holoubek.

Středočeši už vyřadili litevský Transinvest a izraelský Hapoel Beer Ševa. „Ušli jsme kus cesty, která začala už v minulé sezoně, kdy jsme se chtěli dostat do předkol. Jsme v nich. Pro spoustu kluků v týmu včetně mě je to první zkušenost s poháry. Chceme to dokopat do základní skupiny, což by byl velký úspěch. Vždycky jsem si přál hrát podobné zápasy. Věřím, že to společně zvládneme,“ prohlásil obránce Dominik Kostka.

Boleslav jede v rytmu anglických týdnů, od 20. července nastoupí už k desátému soutěžnímu utkání. Třeba Kostka v dosavadních devíti zápasech nechyběl ještě ani minutu. „Máme tomu přizpůsobený režim, máme úlevy, regenerační tréninky, veškerý servis k regeneraci. Stojí to mnohem více času i sil mimo fotbalové prostředí. I ve volných dnech se musím věnovat sám sobě, což se mi však daří, protože se cítím dobře,“ nastínil Kostka.

„Doufám, že to vydrží. Osobně jsem spokojený. Co víc si fotbalista může přát, když může hrát dva zápasy týdně? Doufám, že utkání ještě hodně bude,“ doplnil osmadvacetiletý hráč.

Program Boleslavi se nyní trochu rozmělní. Středočeši si totiž nechali odložit víkendové utkání v lize se Slavií, což jim regule soutěže umožnily. Ostatně i Slavia má mezi duely s Lille o Ligu mistrů. Koncentrace na dvojzápas s Paksem je jasná a nejde o nic výjimečného. I maďarský sok si víkendový duel s MTK Budapešť odložil.

„Byla možnost utkání si přeložit. V uplynulých týdnech jsme toho měli hodně. Chtěli jsme náš režim trochu rozbít, abychom nabrali síly na toto klíčového dvojutkání,“ vysvětlil Holoubek, který by měl mít k dispozici alespoň na lavičce poprvé v sezoně uzdraveného útočníka Lamina Jawa.

Boleslav v poslední fázi kvalifikace narazí na soupeře úplně jiného ražení, než jakým byla minule Beer Ševa. „Paks má jednodušší způsob hry, založený na velice dobrých krajních obráncích a útočníkovi. Čeká nás velmi náročné utkání, vždyť Paks byl schopný dvakrát porazit Larnaku a přešel přes Mornar. Je méně čitelný než Beer Ševa, možná nemá individuálně tak zdatné hráče jako ona, ale je to velice silný tým,“ charakterizoval Holoubek protivníka.

Sestřih zápasu Olomouc–Mladá BoleslavVideo: LFA

Ve středočeském městě jdou na odbyt i lístky, mizí, návštěva by se mohla přehoupnout i přes čtyři tisíce. „Atmosféra byla skvělá už s Beer Ševou. Když přijde ještě víc diváků, tak to bude ještě lepší,“ přál si Kostka. „Kluci si podporu zaslouží,“ dodal Holoubek.

Čeká se velká bitva. V banku leží sportovní úspěch i zajímavá finanční prémie, postup do základní skupiny Konferenční ligy je honorován vstupním bonusem 3,05 milionu eur (76,5 milionu korun).