Hlavní obsah

Plzeňané mají víru sami v sebe. K Tobolu chovají respekt a úctu

Aktualizováno

Dobře víme, že se potkáváme se silným soupeřem, opakoval před úvodním utkáním play off Konferenční ligy s Tobolem Kostanaj trenér fotbalové Plzně Miroslav Koubek. Západočeši znají hlavní zbraně kazašského soupeře a na cíli proklouznout do základní skupiny se nic nemění.

Plzeň čeká soupeř z Kazachstánu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Článek

Kostanaj (od našeho zpravodaje) - „Soupeř už prošel přes tři předkola, vyřadil mimo jiné Basilej. Svědčí to o tom, že jde o velice dobré mužstvo a respektujeme ho. Je organizované a dobré po technické stránce. Hráči v každém okamžiku ví, co mají dělat,“ říká Koubek.

Podle stopera a kapitána Lukáše Hejdy musí být třetí tým uplynulého ročníku české Fortuna ligy připravený na všechno. „Očekávám boj, je jedno, jaké bude hřiště. Přijeli jsme uhrát dobrý výsledek. Cíl je jednoznačně postup,“ hlásí.

Hejda souhlasí s koučem, že protivník, jenž má ve svém středu například fotbalisty ze Srbska či Ruska, je velmi nebezpečný hlavně v ofenzivní fázi. Útočníci jsou prý šikovní, hodně pohybliví a dobří na míči. „Musíme být ve střehu a kompaktní. Nečeká nás nic lehkého,“ apeluje kapitán.

Plzeň je mírným favoritem, Koubek však takové předpoklady mírní a opakuje, že Tobol je velmi silným soupeřem. „Máme víru sami v sebe. Chováme respekt a úctu, chceme si ale odvést dobrou výchozí pozici do odvety, “ hlásí jasně muž, jenž odpovídal jak dotazy českých novinářů, tak těch domácích. S nimi komunikoval většinou přes tlumočnici, někdy ale prohodil frázi v ruštině.

Postup Kostanaje do závěrečného předkola Konferenční ligy není pro zkušeného trenéra překvapení. „Očekávaným potvrzením zvyšující se úrovně kazašských klubů,“ domnívá se Koubek s tím, že půjde o duel dvou motivovaných celků.

Přicházejí plzeňské časy Pavla Buchy? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Oba týmy chtějí udělat poslední krok. Dá se očekávat zápas bojovný a ve velmi vysokém tempu,“ dodává Koubek. Zápas startuje v Kazachstánu startuje ve čtvrtek v 16:00 středoevropského času. „Aktuálně máme informace od majitelů TV práv, že žádná z českých stanic zapas nevysílá. Pokud by se situace změnila, neprodleně bychom fanoušky informovali,“ vysvětluje mluvčí Václav Hanzlík.