Hlavní obsah

Nula s Dritou? Měli jsme dát pět gólů, zlobí se plzeňský kouč Koubek

Úvod třetího angažmá v Plzni si trenér Miroslav Koubek jistě představoval úplně jinak. V sobotu padl jeho tým v lize v Teplicích, ve čtvrtek rozehrál rozpačitě 2. předkolo Konferenční ligy s kosovskou Dritou (0:0). Přestože si po přestávce Viktoria vytvořila spoustu šancí, uhrála jen bezbrankovou remízu. „Výsledek je mrzutý," povzdechl si Koubek.

Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek po utkání s FC DritaVideo: O2 TV Sport

Článek
Fotogalerie

Jaký dojem ze zápasu s Dritou máte?

Soupeř byl zralý na pět gólů. Dovolili jsme mu dostat se do dvou šancí, měli jsme ale vyhrát o dva, o tři góly. Z hlediska herního nemůžu klukům nic vytknout. Šlo o klasické utkání, kdy vám to tam prostě nepadá.

Sestřih utkání 2. předkola Konferenční ligy mezi fotbalisty Plzně a FC DritaVideo: O2 TV Sport

Stesky na smůlu ale neobstojí.

V koncovce jsme neměli kvalitu, to si musíme přiznat. Ale neměli jsme ani štěstí. Odehráli jsme teď za sebou dvě utkání do plné obrany. V Teplicích jsme byli absolutně bezzubí, proti Dritě jsme si šance vytvářeli. Jejich realizace byla problémem.

Příležitosti jste si ale vytvářeli až po změně stran. Proč ne v prvním poločase?

S tím úplně nesouhlasím, před přestávkou tam byly dvě šance. V první půli celkově chyběla vyšší kvalita centrů, víc jsme v tom čekali od Cadu. Vytváření šancí souvisí také s únavou soupeře. Drita byla v první půli kompaktnější, soudržnější.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňské zklamání. Matěj Vydra z Viktorie se spoluhráči po utkání 2. předkola Konferenční ligy.

Vypadá, že Plzni nesedí hra do zabezpečené obrany.

Nejásáme, že jsme ještě nedali gól. Nezbývá než na koncovce pracovat, ono se to protrhne. Bohužel se ukazuje, že nám nesedí hra do hlubokých bloků, kdy soupeř takzvaně zaparkuje autobus. Tohle ovšem nesedí nikomu. S Dritou jsme ale proti tomuto hernímu způsobu postupovali správně. Jen ta koncovka...

V závěru jste mohli z brejku inkasovat.

Šlo o chybu, kdy jsme soupeři namazali. Jen jsme se mohli modlit. Ale tohle je klasika. Bušíte, bušíte, a soupeř vám uteče a dá gól. Každý soupeř si dokáže vytvořit šanci.

Co jste si říkal, když brankář Staněk zkraje zápasu fauloval hostujícího útočníka?

Nebyl jsem klidný. Pokud sudí odpískal faul, hned mi napadlo, jestli byl ještě někdo za Staňkem z našich hráčů. Rozhodčí vytáhl žlutou kartu, oddechl jsem si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán plzeňských fotbalistů Lukáš Hejda po utkání 2. předkola Konferenční ligy neskrýval zklamání.

Jaké jsou podle vás postupové šance před odvetou?

Máme herní poznání, že soupeř je hratelný. Teď si první zápas vyhodnotíme, zařídíme se podle toho. Šance jsou vyrovnané.

Bude vám odveta vyhovovat víc? Dá se předpokládat, že Drita doma otevře obranu...

Budou se snažit skórovat, skulinky v obraně můžou být. Pokud by hráli otevřeně, mohlo by to pro nás být lepší.