Hlavní obsah

Naštvaný boleslavský Trmal: Trapné, vysvlékli nás donaha

Byl upřímný. A také naštvaný, což během rozhovoru několikrát zopakoval. Brankář Mladé Boleslavi Matouš Trmal nechápal, jak Středočeši vstoupili do hlavní fáze fotbalové Konferenční ligy. Arménský Noah je v Jerevanu vycvičil 2:0. „Bylo to trapné,“ shrnul zklamaný Trmal.

Foto: FK Mladá Boleslav

Brankář Mladé Boleslavi Matouš Trmal

Článek

Jerevan (od našeho zpravodaje) – Co mohl, chytil. Na dvě gólové rány, které na něj z bezprostřední blízkosti vyslali střelci Noahu, ale nedokázal reagovat. Brankář Trmal silně nepovedené představení v Arménii bez obalu rozebral.

V čem byl soupeř lepší?

V podstatě ve všem. Zápas nám nevyšel. Byli jsme všude pozdě, nic jsme neměli, soupeř byl lepší. Jsem zklamaný a naštvaný. Asi jsme měli špatný den, jinak si to neumím vysvětlit. V předkolech jsme se prezentovali týmovou hrou, bojovností. Tyhle aspekty jsme tady neměli. Takový výkon se nesmí opakovat. Lehčí soupeři ve skupině moc nebudou.

Co jste vyčítal spoluhráčům při inkasovaných gólech?

Oba padly velice podobně. Přišel balon pod sebe a útočník ho uklízel skoro do prázdné brány. Mrzí mě první gól. Měli jsme míč, jednoduchou přihrávkou jsme ho ztratili a hnalo se to na nás. To mě štve asi nejvíc. Zbytečný gól.

Jak v sobě vše zpracováváte, když jste sám těžko mohl udělat víc?

Je to těžké. Přišlo mi, že jsme sem přijeli jako za odměnu. Jsem naštvaný na sebe i na tým, měli jsme k zápasu přistoupit líp. Těšil jsem se celý den, vlastně od postupu v Maďarsku jsme měli v hlavě, že jsme udělali úspěch.

Potup do hlavní fáze Konferenční ligy jím jistě je.

A k prvnímu zápasu jedeme k soupeři do Arménie. Chtěli jsme tu vyhrát a pokračovat v naší jízdě v Evropě. Ale přišel tvrdý náraz. Opakuji, že jsem zklamaný.

Padlo už něco v kabině? Nebo raději všichni počkáte, až emoce trochu opadnou?

Teď mám v sobě tolik emocí. Skoro bych někoho trefil, ani nevím, co můžu říct. Vždyť oni měli skoro třicet střel. Je skoro úsměvné, že jsme je pustili do tolika šancí. Ano, mají tam kluky z Brazílie nebo Portugalska, ale pár jsem jich znal a v portugalské lize moc nenastupovali nebo hráli na spodku tabulky. Teď nás vysvlékli nás donaha.

Co jste říkal na útočnou trojici Noahu?

Byli šikovní, umí se prosadit v soubojích jeden na jednoho. Brazilci nebo Portugalci to v sobě mají. My máme taky vepředu šikovné hráče, ale viděli jste, jakou kvalitu měli oni a jakou my. Výsledek hovoří za vše. Bylo to trapné, předvedli jsme málo.

Jak se dá na takhle nepovedený zápas zapomenout?

Čeká nás plno dalších zápasů. Už v neděli hrajeme s Baníkem, což je těžký soupeř. Asi je lepší hrát hned a pak se připravovat na další utkání. V Evropě nás čekají určitě těžší zápasy. Tohle byla facka. Musíme se rychle oklepat, postavit se na nohy a pracovat tam, kde je problém. Musíme se zvednout a říct si, že to nebylo ono.