Hlavní obsah

Na Maltu odjelo pouze 16 hráčů Plzně. Jsou bojovní, musíme být ve střehu, varuje před odvetou Koubek

Už před odletem znělo od fotbalové Plzně, že podcenění maltské Gziry ve čtvrteční odvetě 3. předkola Konferenční ligy nepřichází v úvahu. „Nečeká nás ale nic jednoduchého. Budou nám chtít utkání znepříjemnit a musíme být ve střehu," upozorňuje i přes domácí výhru 4:0 trenér Miroslav Koubek v rozhovoru pro Radiožurnál.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek během zápasu s Baníkem.

Článek

„Odveta bude těžší. Jsou zde ne úplně komfortní podmínky, ale to i pro domácí. V Plzni bylo vidět, že Malťané jsou statečné a bojovné mužstvo," říká Koubek. Je spokojený s tím, jak se jeho mančaftu v posledních soutěžních kláních daří. Viktoriáni vyhráli čtyřikrát v řadě a během této série nastříleli úctyhodných čtrnáct branek.

Další by viktoriáni rádi přidali na Maltě a zároveň udrželi čisté konto. Musí pohlídat hlavně urostlé Jihoameričany, kterých má Gzira v kádru požehnaně. „Vždy je to o tom, co protivníkovi dovolíme. Doma jsme dobře presovali a přepínali po ztrátě míče. Bylo vidět, že jim to dělalo problémy. Vytvořením tlaku mi jejich technické dovednosti nepřišly na odiv," popisuje Koubek.

Plzeň před odvetou Konferenční ligy. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Podobně vnímá situaci také zkušený 34letý defenzivní záložník Ibrahim Traoré, jenž na západ Čech dorazil v létě z pražské Slavie. „Potkal nás složitý start do sezony, ale teď máme dynamiku, hrajeme dobře a dáváme góly. Přijeli jsme, abychom postoupili do dalšího kola. Přistoupíme k utkání jako ke každému jinému. Chceme vyhrát," má jasno fotbalista z Pobřeží slonoviny.

V Ta' Qali je jedním ze šestnácti hráčů připravených naskočit do utkání. Doma zůstali mimo dlouhodobě zraněné například také Tomáš Chorý, Erik Jirka nebo Matěj Vydra. Jde o komplikaci hlavně kvůli tomu, že trenéři nemohou v náročném programu rotovat sestavou.

„Hrajeme čtvrtý anglický týden za sebou a potřebujeme zátěž rozložit. Jenže když máme jen šestnáct hráčů, tolik to nejde," vysvětluje Koubek. Právě Traoré by se mohl objevit v základní sestavě. Z posledních třech utkání má solidní bilanci dvou branek a jedné asistence.

Proměna plzeňského Pavla Šulce a jeho hattrick. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Navíc ho zdobí zkušenosti z evropských pohárů právě ještě v dresu Slavie. „Necítím na sebe nějaký tlak. V Evropě není lehkého zápasu. Musíme respektovat soupeře. První zápas jsme sice vyhráli 4:0, ale je to fotbal, může se stát cokoliv," říká Traoré.