Hlavní obsah

Na Maltu bez Chorého nebo Jirky. Nic nepodceníme, zní z Plzně

S jasným cílem vyhrát cestují na Maltu fotbalisté Plzně ke čtvrteční odvetě 3. předkola Konferenční ligy proti Gziře. Po domácí výhře 4:0 jsou ve více než komfortní pozici. „O podcenění není vůbec řeč," ujišťuje asistent Jan Trousil. Viktoria nechala doma některé marody včetně Erika Jirky či Tomáše Chorého.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Tomáš Chorý vyhrává osobní souboj s Marcelem Diazem během utkání 3. předkola Konferenční ligy s Gzirou.

Článek

„Chceme navázat na poslední čtyři výhry dalším triumfem. Respektujeme sílu soupeře, ale jedeme se prezentovat jako doma nátlakovou ofenzivní hrou. Chceme zvítězit," má jasno Trousil. Téma nepodcenit maltského soupeře je v kabině Plzně skloňované už od víkendového skalpu Českých Budějovic vysokým poměrem 5:2.

„Nejlepší bude dát hned začátku gól a pak přidávat další," hlásí záložník Pavel Bucha. „Víme, že je to sice maltské mužstvo, ale přistupujeme ke všemu s pokorou a naprosto vážně," podotýká Trousil.

Plzeň před odvetou Konferenční ligy. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Doma byli viktoriáni o parník lepší. Fotbalisté Gziry nepředvedli dopředu téměř nic, v obraně byli nedůslední, a i když odjeli s vysokou prohrou, tak vzhledem k průběhu duelu ještě milosrdnou.

Plzeň se po matném startu do soutěže minimálně rozstřílela, za poslední čtyři klání skórovala čtrnáctkrát. „Hlava funguje dobře, když se daří a vyhrává. Pak i lépe regenerujete a snášíte únavu," popisuje Bucha. „Od postupu přes Dritu se vše změnilo, kluci tomu začali věřit, dáváme góly a jdeme správným směrem," přitakává Trousil.

Plzeň odcestovala k odvetě už v úterý navečer, má tedy dost času na aklimatizaci. Domů navíc letí až v pátek. Trousil tento krok vysvětluje tím, že trenéři chtěli, aby si hráči v náročném programu odpočinuli a v klidu se vyspali.

Večerní přesun jak pak také z důvodu velkých veder, které na Maltě panují. Teploty i v pozdních hodinách atakují tropickou třicítku. „Jsme na horko zvyklí. Prošli jsme si obdobím v přípravě, kdy byla velká tepla. Stejně tak při posledním úterním tréninku," konstatuje Bucha.

Na palubu letadla usedl devatenáctičlenný kádr, ale jen se šestnácti hráči do pole. Kvůli méně či více vážnému zranění chybí Erik Jirka, Tomáš Chorý, Matěj Vydra, Jan Sýkora, Luděk Pernica, Milan Havel, Radim Řezník a Filip Čihák.

„Je to stejné jako o víkendu v Českých Budějovicích. Kdo má nějaké šrámy, zůstal doma, aby se doléčil a byl schopný hrát v neděli s Olomoucí," vysvětluje Trousil.