Hlavní obsah

Memento Teplice! Na Plzeň vyrukuje v Konferenční lize stejně nechutný soupeř

Po úspěšné přípravě byli plni optimismu, v sobotu si ale vylámali zuby v Teplicích. Na Stínadlech narazili do agresivní, neprostupné zdi, kterou Severočeši vystavěli (prohra 0:1). Jenže pozor. Stejně agresivně a defenzivně bude hrát také ve čtvrtek kosovská KF Drita, s níž fotbalisté Viktorie Plzeň rozehrají v Doosan Aréně 2. předkolo Konferenční ligy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Sampson Dweh (vlevo) a Václav Jemelka z Plzně (vpravo) po prohraném utkání.

Článek

„Být trenérem Plzně, byl bych obezřetný. Pod novým řeckým trenérem, který přišel hned po sezoně, bude hrát zodpovědně dozadu, defenzivně. Tohle Plzni nemusí vyhovovat. Jako nyní v Teplicích," varuje manažer a trenér futsalové Sparty, Beni Simitči.

Podle 51letého kosovského Albánce přišla změna na lavičce Drity pro Viktorii v nevhodnou dobu. Pod bývalým koučem praktikovala evropský styl - ofenzivní, otevřený fotbal, snažila se být dominantní. Což by Plzni vyhovovalo.

„Teď se ale musí připravit na těžké dobývání. Teplice jsou pro Viktorku opravdu velkým mementem, Drita bude hrát úplně stejně. Nebude nic otevírat, žádný atraktivní fotbal. Jen zodpovědná defenziva a brejky," tvrdí Simitči o taktice trenéra Diamantise Vavalise.

Západočeši si ale rizika uvědomují a minimálně podobný průběh utkání jako v Teplicích čekají. Fanoušci se tedy mohou připravit na časté obehrávání pevného obranného bloku, který ve Štruncových sadech tým z Kosova vystaví.

„Už jsme viděli nějaké záběry. Mají velice dobře zvládnutou defenzivu, budeme dobývat. Proto jsme si řekli, co a jak zlepšit, abychom udělali co nejlepší výsledek do odvety," hlásí záložník Lukáš Kalvach.

Podle trenéra Miroslava Koubka došlo po utkání v Teplicích k hluboké analýze toho, co se nepovedlo. V Plzni si prý jsou vědomi toho, co udělali špatně. „Doufám, že budeme na nedostatky reagovat. Drita je dobré mužstvo, chováme k němu respekt a uznání, ale neodmítáme roli favorita. Tu musíme přijmout," má jasno zkušený kouč.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér fotbalové Plzně Miroslav Koubek před utkáním 2. předkola Konferenční ligy proti kosovské Dritě.

Sbírat informace o kosovském soupeři ale není pro žádný tým jednoduché. Dostupných materiálů není tolik, jako u jiných a větších evropských soutěží. Přesto Plzeňští věří, že materiálů mají dostatek.

„Určitě jsme nespali a napnuli všechny síly, abychom soupeře viděli. Udělali jsme si dobrý přehled a obraz," podotýká Koubek. Utkání startuje v 19:00, odveta je na plánu za týden v Kosovu.