Hlavní obsah

Koubek: Jsem pořád ulevenej. V odvetě chceme vyhrát i kvůli koeficientu

Třetí vítezství v soutěžním utkání mají za sebou fotbalisté Plzně. Maltskou Gziru rozdrtili v úvodním klání 3. předkola Konferenční ligy jasně 4:0. „Kdybych byl neskromný, řeknu, že jsme měli dát gólů víc, šancí bylo na ještě jednou tolik branek," říká trenér Miroslav Koubek.

Sestřih zápasu 3. předkola Konferenční ligy Plzeň - GziraVideo: O2 TV Sport

Článek

Jednostranné počty. Na střely 22:3, z toho na branku 11:1, držení míče 65:35 %. A hlavně 4:0 na góly. Fotbalisté Plzně mají po hladké partii postup téměř jistě ve svých rukách.

Cítíte po dramatu proti Dritě v minulém předkole úlevu z jasného výsledku?

Ulevenej jsem pořád, už od začátku. Je to o mužstvu, aby mělo radost ze své práce, zdravé sebevědomí a pocit, že jdeme správnou cestou.

Přesto i vás musí vysoká výhra těšit.

Povedlo se. Kdybych byl neskromný, řeknu, že jsme měli dát gólů víc, šancí bylo na ještě jednou tolik branek. Ve fotbale tam ale všechno nepadá, soupeře jsme přehrávali a byli dostatečně účinní v tvorbě šancí. Pak je to o realizaci, za čtyři góly jsme rádi.

Co se dá čekat v odvetě?

Logicky to bude zápas o postup, ve sportu není nic definitivní. Musíme do utkání jít s pokorou. Věříme, že náskok je dobrý. Je tady také koeficient, což je potřeba zohlednit. Chceme znovu uspět.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Tomáš Chorý vyhrává osobní souboj s Marcelem Diazem během utkání 3. předkola Konferenční ligy s Gzirou.

Co říkáte na výkon Pavla Šulce, jenž skóroval a připsal si dvě asistence?

Pavel je šikovný fotbalista, dává nám technickou nadstavbu. Víme, že to není žádný kanonýr. Je ale silný na míči, některé situace možná až moc přehrává. Už druhý zápas po sobě nám přinesl veliké osvěžení. Potřeboval trochu dotrénovat. I když by to chtělo ještě týden, fyzičku jsme zvedli. Je to aktuálně na 75 minut. Říkám mu, ať do toho jde na plné pecky. Kluci po Euru do 21 let prostě neměli letní přípravu.

Naopak Tomáš Chorý dál pálí jednu šanci za druhou. Co s tím?

Všechno létá kousíček vedle, občas je to až nepochopitelné. Přibývají zápasy, kdy má smůlu. Možná si vše víc bere, možná by se měl uvolnit. Když dají góly jiní, nic se neděje. Určitě bychom ale potřebovali, aby se rozstřílel. Má takové hluché a zakleté období. Jeho výkonu si ale vážím, udělá strašně práce pro jiné. Maká, dře, presuje.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Erik Jirka musel být v duelu s týmem Gzira United kvůli zranění odvezen ze hřiště.

Souhlasíte, že ofenzivní trio Chorý-Šulc-Durosinmi si momentálně dokáže vyhovět?

Jsou tam od toho. Máme technické hráče, sami jsou povinni se jim nabídnout. Ve dvojici Chorý s Durosinmim to poslední dva zápasy nevypadalo špatně.

Krystalizuje se vám základní sestava, když jste oproti duelu s Baníkem Ostrava udělal jedinou změnu?

O krystalizaci bych ještě nemluvil. Nebyl důvod čtvrtý den po utkání něco měnit. Dali jsme jen zpět Lukáše Hejdu, který je zkušený a silný ve standardních situacích. To šlo proti Honzovi Paluskovi, jeho ale budeme využívat . Nikdo si ale nemůže myslet, že Hejda bude na lavičce a mladý 18letý kluk hrát pravidelně, tak daleko to ještě není. Paluska však šance dostávat bude.

Jak je na tom Erik Jirka, který musel brzy střídat a mířil hned do nemocnice?

Už byl na rentgenu, v oblasti kyčle není nic zlomeného, nalomeného nebo prasklého. Určitě bude potřebovat pár dnů na zotavení.

O víkendu cestujete do Českých Budějovic, které zatím nemají v lize ani bod. Jaký očekáváte zápas?

Jsem si plně vědom, že to bude nesmírně náročné utkání. Jsme dokopaní, máme šrámy. Když vás něco bolí, nemusí být výkon optimální. Zamyslíme se a uděláme nějaký závěr. Pokusíme se postavit co nejčerstvější sestavu. Bude to náročné utkání, jak z pohledu regenerace, program čtvrtek-neděle je horší než naopak, tak z pohledu, že Budějovice určitě chtějí první body.