Hlavní obsah

Impotentní útok. Víme, kde je problém, tvrdí v Plzni a jmenují důvody

Produktivita, produktivita a produktivita. Skloňovanějšího slova v kabině plzeňských fotbalistů momentálně asi není. Viktoriáni se v koncovce trápí, v prvních třech soutěžních zápasech nové sezony dali jediný gól, navíc z kopačky stopera a kapitána Lukáše Hejdy. Ve čtvrteční odvetě 2. předkola Konferenční ligy proti kosovské Dritě ale Plzeň skórovat potřebují. „Víme, kde je problém," tvrdí trenér Miroslav Koubek.

Produktivita Plzně, je to projev hlubší nepohody? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Článek

Týden stará remíza 0:0 ze Štruncových sadů dává oběma celkům stejnou šanci, i když český celek je stále považovaný za jasného favorita. „Určitě se tak cítíme, přijeli jsme však k pokorou k soupeři. Jedná se o kvalitní tým," ujasňuje univerzál Jan Sýkora.

„Jsme si vědomi našich kvalit. Věříme, že to na hřišti předvedeme a zápas zvládneme. Role favorita se nezříkáme, ale jsme odhodlaní. Tím směrem chceme jít," dodává a souhlasí, že třetí tým posledního ročníku Fortuna ligy trápí na začátku sezony zmíněná produktivita. „Pracujeme na tom kontinuálně," vysvětluje.

V čem konkrétně spočívá plzeňský zádrhel, když má Koubek do útoku na výběr Tomáše Chorého, Matěje Vydru nebo Jana Klimenta, které doplňují ještě Rafiu Durosinmi a v záloze Jan Kopic, Roman Květ, Pavel Bucha, Adam Vlkanova, Erik Jirka, Jan Kopic, Jhon Mosquera, Pavel Šulc či zmíněný Sýkora?

Plzeň před odvetou v Kosovu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Pracujeme na hřišti i u videa, říkáme si obecné věci i detaily. Víme, kde je problém. Ve výběru místa, přesnosti, zklidnění, způsobu prosadit se jeden na jednoho i střelbě z druhé linie. Tady jsme horší, než bychom si přáli," vyjmenovává Koubek. No, těch věcí není málo, Sýkora navíc přidává klid, bojovnost a důslednost.

Zřejmě zatím nejlepší výkon podali Západočeši právě v úvodním duelu proti Dritě. Šancí na vstřelení branky bylo celkem dost, opět však přichází na řadu špatná produktivita.

„Neřekl bych, že jsme se doma prezentovali špatně, ale musíme zkvalitnit finální fázi. Recept pro nás bude právě tam," opakuje Sýkora. „Cesta k úspěchu vede přes aktivní hru, na druhou stranu z taktického pohledu je potřeba mít věci vyvážené. Chceme být na míči, být aktivní a díky zlepšené produktivitě soupeře zdolat," nastiňuje Koubek, jak se bude Plzeň v Kosovu prezentovat.

Od Drity se zřejmě nedá čekat rapidní nárůst fotbalové kvality, Plzni by mohlo vyhovovat, že jak ona potřebuje k postupu minimálně jednou skórovat, tak to samé platí pro soupeře. Na penalty se nemůže nikdo spoléhat.

„Určitě nás čeká znovu nepříjemný protivník, ale prostě víme, že máme kvalitu a vysoké herní předpoklady, abychom to zvládli," hlásí Koubek. Utkání vysílá ve čtvrtek 3. srpna od 19:50 v přímém přenosu ČT sport.