Hlavní obsah

Holoubek: Přijímáme roli favorita. O vyloučených mluvit nechtěl

V propadáku v Jablonci (0:2), který korunovaly dvě červené karty, se už nechtěl hrabat. Ani se moc neohlíží za krásnými zážitky z pohárové scény, kdy coby trenérský zelenáč koučoval Spartu k výhrám nad Interem Milán nebo Southamptonem. Trenér fotbalové Mladé Boleslavi David Holoubek je plně soustředěn na vstup do druhého předkola Konferenční ligy proti litevskému Transinvestu. „Ke všemu přistupujeme s velkým respektem,“ říká Holoubek před prvním čtvrtečním zápasem (od 18.00 hodin) s litevským sokem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi David Holoubek na tiskové konferenci před úvodním utkáním 2. předkola fotbalové Konferenční ligy proti Transinvestu

Článek

Přijímá Mladá Boleslav roli favorita?

Ano, přijímáme. Česká liga je ve vyšších patrech než litevská. Chceme, aby to bylo vidět na hřišti.

Co od Transinvestu očekáváte?

Viděl jsem spoustu zápasů stejně jako náš analytický tým. Soupeř není moc čitelný v porovnání s naší ligou, ale má dobré individuální hráče, kteří jsou hodně dobří s míčem a zajímaví v rychlém protiútoku. Litevský tým brání urputným způsobem a po zisku míče se snaží co nejrychleji dostat do pokutového území soupeře.

Máte na něj recept?

Budeme se ho snažit přelstít, budeme dobývat jejich obranu. Bude to o nás a o tom, jak budeme kvalitní v šestnáctce a jak se dokážeme vypořádat s jejich rychlými protiútoky. Víme, že jim přišli noví hráči. Jsou méně čitelní, ale nemyslím si, že by se měnil jejich herní způsob.

Na koho byste ze soupeřova týmu upozornil?

Zmínil bych Brazilce Henriqua Devense, to je taková klasická herní desítka. Je to hráč s velkým přehledem. A pak bych ještě upozornil na Japonce Sata. Hraje na kraji, má velký akční rádius a je neustále v nabídce. Oba jsou zajímavými hráči, které stojí za to sledovat.

V jakém rozpoložení jste vy po porážce v lize v Jablonci?

Všichni jsme samozřejmě byli smutní, představovali jsme si jiný vstup do sezony i způsob hry. Máme však motivaci odčinit výkon a výsledek z Jablonce.

Řešil jste v kabině dvě červené karty, které dostali Benson Sakala a Marek Suchý?

Omlouvám se, možná budu trochu ofenzivní, ale nechtěl bych se už o tom bavit. Dívám se na čtvrtek. Tahle otázka je dobrá, ale ne k tomu, co nás čeká.

Sestřih zápasu Jablonec - Mladá BoleslavVideo: LFA

Čeká vás pokus o průnik dostat se do základní skupiny Konferenční ligy, museli byste vyřadit tři soupeře. Jak těžké to bude?

Je to sen, můžeme snít, ale pořád se věnujeme nejbližšímu zápasu. Dívat se takhle dopředu je krásná věc, ale český fotbal je v tomhle směru krutý. Ke všemu přistupujeme s velkým respektem.

Budete čerpat i z vašich pohárových zkušeností se Spartou? Vracejí se vám vzpomínky?

Viděl jsem, že v případě postupu bychom se mohli utkat s Hapoelem Beer Ševa. Proti němu jsme hráli se Spartou, znám tamní prostředí. Vzpomínky se mi vrátily, ale jinak v tom nic extra nehledám. Reprezentujeme český fotbal a Boleslav. Je to obrovská čest a chceme se toho zhostit s maximální vážností. Pro klub, jako je Boleslav, je složité hrát ligu a poháry. Přepínání mezi oběma soutěžemi bude těžké, mám z toho velký respekt.

Budete hodně rotovat sestavou?

Přemýšlíme o tom neustále. Věnujeme se tomu i v tréninku, kdy jsou hráči rozdělení. Musíme mít široký kádr, jako máme. Hrát čtvrtek - neděle je velký zápřah, zvlášť pokud chcete hrát v nějaké intenzitě. Určitě budeme sestavou rotovat, ale zase nemáme takový kádr, abychom mohli měnit deset hráčů. Nejsme klub, který by si mohl dovolit mít pětadvacet rovnocenných hráčů.