Hlavní obsah

Gól v devadesáté minutě je těžká rána. Vezeme ale dobrý výsledek, mínil Hapal

Žádný propadák se nekonal. Fotbalisté ostravského Baníku v Kodani odehráli povedené utkání a sahali po remíze. O tu přišli gólem v první nastavené minutě, přesto si po porážce 0:1 k domácí odvetě ze hřiště loňského osmifinalisty Ligy mistrů vezou nadějný výsledek.

Foto: Claus Bech, ČTK/AP

Snímek z utkání Kodaň - Baník

Článek

V trenérovi Ostravy Pavlu Hapalovi se po statečném výkonu mísily emoce. „Když dostanete gól takhle v závěru zápasu, je to těžká rána. Nicméně musím kluky pochválit, plnili všechny úkoly, které jsme si řekli. V defenzivní činnosti byli kvalitní, i když jsme hráli proti výbornému mužstvu, které bylo skvělé na míči. Neskromně si dovolím říct, že jsme gólových šancí a situací měli víc než soupeř,“ chválil svůj tým Hapal.

Domácí favorit měl největší příležitost ke vstřelení branky v 17. minutě, kdy se ve vápně uvolnil islandský talent Orri Oskarsson. Jeho střelu ale zablokoval skvělým zákrokem brankář Jakub Markovič. Ostravané kontrovali ještě v prvním poločase ránou Tomáše Riga a šancí Matěje Šína. Stejní fotbalisté mohli skórovat i po změně stran, blízko ke vstřelení gólu byl v úplném závěru také střídající Jiří Klíma.

Baník své šance nevyužil a za pár okamžiků toho litoval, protože v první nastavené minutě domácí poprvé v zápase kombinačně obehráli ostravskou defenzivu a střídající 18letý Victor Froholdt zařídil výhru Kodaně 1:0. „Nevstřelili jsme branku, to je největší problém. Jinak by to bylo veselejší. Prostě to tak někdy je. Řešení bylo někdy ukvapené, a hlavně nepřesné,“ litoval Hapal.

Odveta v Ostravě se bude hrát příští čtvrtek 15. srpna od 19 hodin. A Baník rozhodně není bez šance prokousat se do závěrečného předkola, kde bude čekat lepší z dvojice Kilmarnock a Tromsö. „Soupeř vyhrál 1:0, ale už teď se těším na domácí zápas. Kluci to tady zvládli důstojně,“ vykládal krátce po skončení prvního měření sil na kodaňské trávě Hapal. „Když jsem viděl, jak nás lidi povzbuzovali a jak byli skvělí, tak věřím, že v Ostravě bude výborná odveta s plným stadionem. A že se o postup ještě popereme.“

Naději na domácí úspěch mu mohla dát i téměř bezchybně fungující defenziva. Na stoperu nastoupili Matěj Chaluš a Michal Frydrych, na křídlech pak Jan Juroška a Patrick Kpozo. „Chaly (Chaluš) je zkušený hráč. Právě na zkušenost jsme vsadili, proto vedle něj nastoupil Frýďas (Frydrych). Máme tam ale i Karla (Pojezného) a Učiho (Uchennu), ale vsadili jsme na ty dva, kteří hráli dobrý zápas v Urartu. Myslím, že to zvládli,“ ocenil Hapal.

Odveta čeká Ostravu příští čtvrtek a očekává se plný dům. „Jsme teď trochu z výsledku zklamaní, ale před zápasem byly názory, že tady dostaneme tři góly a pojedeme domů. To se nestalo, byli jsme důstojným soupeřem. Věřím, že se lidi budou těšit na odvetu a znovu nás přijdou podpořit,“ přál si trenér Baníku.

Už po cestě z dánského hlavního města bude mít ale v hlavě nedělní domácí ligový souboj s Hradcem Králové (od 17 hodin). „Prohráli jsme, nálada v kabině byla ponurá, ale máme dobrý výsledek, slušný, dá se s ním něco dělat. Teď na to na chvíli zapomeneme a připravíme se na Hradec,“ řekl Hapal.