Hlavní obsah

Mladá Boleslav bude hrát Konferenční ligu v azylu v Hradci Králové

Fotbalisté Mladé Boleslavi budou hrát domácí utkání ligové fáze Konferenční ligy v Hradci Králové. Mladoboleslavská Lokotrans Arena nesplňuje podmínky UEFA. ČTK to potvrdil mluvčí středočeského klubu Jiří Koros.

Foto: Tamas Vasvari, ČTK/AP

Jakub Fulnek (vlevo) z Mladé Boleslavi a Krisztian Kovacs z Paksu. Ilustrační foto

Článek

Pětitisícový stadion v Mladé Boleslavi nemá požadovanou kapacitu pro pořádání utkání hlavní fáze evropských pohárů. Ta je stanovena na 8000 míst, aby splňovala podmínky UEFA pro stadiony čtvrté kategorie.

Předkola ještě odehráli mladoboleslavští fotbalisté na domácí půdě, pro hlavní soutěž si ale museli už před sezonou dohodnout azyl v nové Malšovické aréně v Hradci pro 9300 diváků. Východočeši hráli mezi lety 2021 a 2023 během výstavby svého stadionu právě v Mladé Boleslavi.

Středočeši dnes zvítězili v odvetě 4. předkola v Paksi 3:0 a v součtu s domácí remízou 2:2 prošli po 17 letech do hlavní fáze evropského poháru. Jména šesti protivníků pro nově zavedenou ligovou fázi Konferenční ligy se dozvědí při pátečním losování. V azylu v Hradci sehrají tři zápasy, třikrát se představí na hřištích soupeřů.