Hlavní obsah

Fanoušci Vikingu se předvedli. Uklidili po sobě celý sektor

Fotbalisté Vikingu Stavanger se na Letné ve čtvrtečním úvodním zápase druhého kola předkola Konferenční ligy prezentovali urputnou defenzivou. Domů do Norska si tak k odvetě se Spartou vezou cennou bezbrankovou remízu. Možná víc než předvedená hra Seveřanů ale zaujala jedna zajímavost. Příznivci Vikingu si s sebou do Prahy krom fanouškovských artefaktů v barvách klubu přivezli i pytle na odpadky a před odchodem z letenského stadionu svůj sektor sami uklidili.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fotbalisté Vikingu Stavanger přijeli do Prahy bránit, k odvetě se Spartou si nakonec odvážejí bezbrankovou remízu.

Článek

Aby se diváci po závěrečném hvizdu pustili do úklidu hlediště nebývá úplně běžné. V paměti fanoušků je možná ještě počínání japonských příznivců, kteří se do gruntování hlediště pravidelně pouštěli po zápasech jejich týmu na mistrovství světa v Rusku 2018.

Asijská kultura je od té evropské v ledasčem odlišná. To ale zřejmě neplatí o fandech norského Stavangeru. I oni totiž vytáhli před odchodem z Letné pytle a v hledišti po sobě nenechali žádný nepořádek.

Odveta pohárového předkola mezi Spartou a Vikingem je na programu příští týden ve čtvrtek. Sparťanští fotbalisté svým fanouškům, kterých se do západonorského města chystají desítky,  slibují po bezbrankové domácí remíze postup.

Související témata: