Hlavní obsah

Druhý inkasovaný gól byl absurdní, nechápal Holoubek

Cítil, že tlak jeho týmu mohl být agresivnější. A když už se Mladá Boleslav dostala proti Paksi v prvním utkání posledního předkola fotbalové Konferenční ligy do vedení, čekal trenér Středočechů David Holoubek, že přidá další branky. „Nepovedlo se. Nakonec jsem rád, že jsme remizovali,“ přiznal Holoubek po remíze 2:2. Překvapilo ho, že soupeř vyrukoval do utkání bez statných útočníků, kteří herní strategii maďarského vicemistra charakterizují. Skoro v šoku pak byl z druhé inkasované branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Mladé Boleslavi David Holoubek během utkání s Paksi FC

Článek
Fotogalerie

Jaké utkání bylo?

První poločas jsme byli dominantní na míči, měli jsme nějaké šance, bohužel jsme byli nepřesní v zakončení nebo ukvapení. To dalo ráz utkání, protože jsme dobývali velmi dobrou obranu soupeře. Když jsme dali na 1:0, myslel jsem si, že jsme schopní dát další branku.

Stal se opak.

Ano, to se nepovedlo a soupeř dal dva góly po našich chybách. Nasadil v průběhu druhé půle dva vysoké útočníky, kteří nás hodně pozlobili. Jsem rád, že jsme nakonec remizovali.

Paksi ale od první minuty nenastoupilo se zmíněnými velikány v útoku, jak se čekalo. Zaskočilo vás to?

Ano, překvapilo nás to. Viděl jsem jejich minimálně šest posledních zápasů a vždy v sestavě vysokého útočníka měli. Tohle pro nás byl signál, že budou hodně organizovaní a chodit do rychlých protiútoků. Řekl bych, že jsme se s tím v první půli vypořádali dobře. Pak přišli dva vysocí útočníci, ti nějaké míče udrželi, což pro nás bylo problematičtější. Myslím, že až na dvě zásadní situace, kdy jsme inkasovali, jsme to zvládali.

Jak jste viděl druhý inkasovaný gól? Nahrával na něj Dániel Böde, který utekl obráncům po lajně, přitom jako atlet úplně nevypadá.

Ještě jsem se na to nedíval, ale celá situace mi přišla absurdní, zvláštní. Ani nevím, jak bych ji popsal. Souhlasím, že (Böde) úplně atlet není. Tihle hráči jsou ale svým způsobem zvláštní, mají nějakou hmotnost, výšku, driblink… Ale hodnocení bych nechal, až si vše prohlédnu na videu. Ještě teď tomu nevěřím.

Myslíte, že jste měli na soupeře víc zatlačit? A neuvažoval jste o tom, že byste Matěje Pulkraba s Laminem Jawem poslal na hřiště dřív, abyste měli v pokutovém území vyšší a důraznější hráče?

Přemýšlel jsem o tom celý druhý poločas. Je to otázka, ale tlak do vápna měl být větší. Z utkání jasně vyplývalo, že když hraje soupeř v pěti vzadu, je složité prosadit se centry. Sázeli jsme na to, že se dostaneme do vápna průnikovými přihrávkami a že si to pak budeme moct dávat pod sebe. To se nám nedařilo. Spoléhali jsme na kombinaci. Teď můžeme říkat, jestli to bylo správně, nebo ne.

Chybělo i víc zakončení, víc brankových příležitostí.

To s tím souvisí. Když je soupeř takhle zalezlý, prostoru je málo a vy pak musíte být precizní a vše dělat v maximální rychlosti. Je to zkrátka složité.

Souhlasíte, že hru hodně oživil Lamin Jawo?

Ve středu byl poprvé do tréninku. Těžko se mi hodnotilo, jestli je připravený do zápasu, když nic neodehrál. Na tréninku je vidět, že má chuť. Ale zápas rozhodně rozhýbal. Teď musíme zvážit jeho další nasazování, abychom nic neuspěchali, když nemá zápasovou kondici.

Jakub Diviš o změnách a fanoušcích v Mladé Boleslavi. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Potěšil vás výkon Marka Matějovského?

Jeho výkon byl odpovídající Marku Matějovskému. Ze středu hřiště umí režírovat hru a zkvalitnit ji. Předvedl velmi slušný výkon.

Bude Paksi doma silnější?

To uvidíme. Budu rád, když budou doma odvážnější. V tu chvíli se hřiště víc roztáhne, což by pro nás mohlo být přínosné. Pokud zase zalezou, bude to šichta a dřina. Musíme čekat všechno, pojedeme tam postoupit.