Hlavní obsah

Chelsea zase pro smích. Mladá posila se ztrapnila

Nepřesvědčivé výsledky. Chaotická přestupová politika. Přefouknutý kádr, který se ani nevměstná do autobusu. Fotbalová Chelsea poslední dobou budí posměch. Další munici k úšklebkům dodala škarohlídům ve čtvrtek večer. Mančaft z Londýna se po roční přestávce vrátil do evropských pohárů. Na úvod kvalifikace o Konferenční ligu přehrál švýcarský Servette 2:0, ale sociální sítě zaplavila nevídaně zpackaná tutovka.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

To nic, mladej. Kouč Enzo Maresca chlácholí svěřence, který zahodil obří tutovku. Marc Guiu si na premiérovou trefu v dresu Chelsea musí počkat.

Článek

Šance, která musela skončit gólem. Neuvěřitelná chyba. Šaškovo představení.

Podobná označení si od internetových diskutérů vysloužila chvilka, která se na Stanford Bridge stala v 51. minutě zápasu. Útočník Marc Guiu vystihl odkop nejistého gólmana Fricka. Míč se ocitl pár metrů před opuštěnou švýcarskou bránou.

Osmnáctiletý talent, který do Londýna přišel před sezonou ze slavné barcelonské akademie, ale zakončení pokazil.

Guiu nedal balonu pořádnou razanci. Navíc ho poslal do míst, kam spěchal chybující brankář Frick, který ještě gólu stihl zabránit. Zaskočený Guiu neproměnil ani následné dvě dorážky a nejpozoruhodnější moment čtvrtečních evropských pohárů byl na světě.

„Po zápase jsem Marcovi říkal, že neexistují jednoduché góly,“ líčil kouč Chelsea Enzo Maresca a zastával se nešťastníka. „Pracuje dobře bez míče, běhá, napadá. Nezáleží na tom, že neskóroval. Navíc je to normální. Vždyť je to kluk, který se narodil v roce 2006. Je nejmladší člen našeho týmu.“

S kapkou další jízlivosti je docela kumšt v kádru Chelsea nějak vyniknout.

Nespokojené a tápající vedení klubu už poněkolikáté přivádí další a další posily za horentní sumy. Chaos vystihuje pohled na klubový web, podle nějž čítá aktuální soupiska Chelsea neuvěřitelných 42 jmen!

Kouč Maresca potvrdil, že předzápasový trénink před vstupem do Konferenční ligy absolvovalo 21 až 22 hráčů. Další patnáctce musel realizační tým vymýšlet alternativní program a trénink. A to nepočítáme zraněné nebo z jiných důvodů netrénující jedince…

Proti Servette vyměnil Maresca devítku hráčů základní sestavy, která o víkendu vyběhla při prvním utkání Premier League proti Manchesteru City.

Stanice Sky Sports spočítala pozoruhodnou statistiku. Když dáte dohromady všechny aktuální hráčské smlouvy v Chelsea a sečtete zbývající dobu do vypršení kontraktů, dostanete se na cifru 191 let. Nejblíž Chelsea je z ligové konkurence Tottenham, který by postupně vyplácel hráče dalších 97 let.

Nabobtnalý kádr a našponovaný rozpočet se na Stamford Bridge pokouší redukovat. Do Atletica Madrid pustila anglického reprezentanta Conora Gallaghera, který byl ale mezi příznivci Blues mimořádně oblíbený.

„Realita je taková, že do konce přestupového období se může stát cokoli,“ naznačil Maresca.

Holohlavý Ital je dalším koučem, který se pokouší pozvednout slavnou značku. Před ním neuspěli Graham Potter, Thomas Tuchel a naposled Mauricio Pochettino. Každý šéf střídačky si přiváděl nové borce a bude zajímavé sledovat, jakých změn dozná předimenzovaný kádr Chelsea ještě v následujících dnech.

V nejistém období musí příznivce Chelsea alespoň těšit čtvrteční výsledek.

Po vítězství 2:0 nad Servette anglický favorit vyhlíží základní skupinu Konferenční ligy, odveta příští čtvrtek v Ženevě by na tom neměla nic změnit.

I když u současné Chelsea člověk nikdy neví…

Související témata:
Enzo Maresca