Hlavní obsah

Černá můra jménem Kazachstán? Snad ne, nemáme se čeho bát, zní z Plzně

Daleká cesta do Kazachstánu na půdu protivníka, který už vyřadil například věhlasnou švýcarskou Basilej, může být velkým strašákem. „Věřím, že se s tím vypořádáme dobře a uděláme všechno pro to, aby to naše černá můra nebyla," říká před závěrečným předkolem Konferenční ligy proti Tobolu Kostanaj asistent Viktorie Plzeň Jan Trousil. Těší ho, že se kádr dává po zdravotní stránce opět dohromady.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Tomáš Chorý vyhrává osobní souboj s Marcelem Diazem během utkání 3. předkola Konferenční ligy s Gzirou.

Článek

(Kostanaj, od našeho zpravodaje) - Bez ohledu na desetihodinový let nebo složité podmínky v Kostanaji nečeká Plzeň nic jednoduchého. Tobol sice nemá takový zvuk jako jiné týmy, které byly v osudí, přesto jde o mužstvo s technicky velmi dobře vybavenými hráči.

„Určitě jim pomáhá i to, že domácí zápasy hrají pro nás se čtyřhodinovým posunem. Uděláme všechno pro to, abychom splnili cíl, to je postup do skupiny Konferenční ligy," má jasno Trousil. „Není radno podceňovat nikoho. Bude důležité hrát jako doposud," dodává útočník Tomáš Chorý.

Kostanaj vyřadil ve 2. předkole zmíněnou Basilej, v tom minulém pak až po penaltách severoirský celek Derry City. „Zdvižený prst pro nás. Basilej je určitě kvalitní mužstvo. Když ale potvrdíme kvalitu a momentální rozpoložení, nemáme se čeho bát," hlásí odhodlaně Chorý.

Plzeň čeká soupeř z Kazachstánu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Viktoriáni mají prý dost materiálů na to, aby věděli, jakým systémem se kazašský sok prezentuje. Dominantou jsou rychlí hráči na krajích, třeba Srb Miljan Vukadinovič, jenž má zkušenosti z české ligy, když v minulosti nastupoval za Mladou Boleslav či Slavii.

Podle Chorého je na tom ale Plzeň velmi dobře kombinačně. „Když budeme hrát jako v posledních zápasech, tak se k nim budeme dostávat, dávat branky a vítězit," dodává útočník.

Foto: Jiří Lizec, Sport.cz

Fotbalisté Viktorie Plzeň po odbavení, k němuž došlo po deváté hodině ranní.

Důležité je, že se v náročném programu vracejí z marodky někteří členové kádru. „Jsme rádi, že jsou zpět Tomáš Chorý nebo Matěj Vydra, který s námi nebyl čtrnáct dní. Také Erik Jirka, a Radim Řezník, kteří byli zranění. Dlouhodobě mimo zůstávají Jan Sýkora a Milan Havel. Odletěli jsme v devatenácti lidech do pole a máme víc možností, jaké hráče zvolit do systému," kvituje Trousil.

Přicházejí plzeňské časy Pavla Buchy? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Zápas začíná ve čtvrtek v 16:00 středoevropského času a výsledek bude do odvety ve Štruncových sadech nesmírně důležitý. „Chceme uspět a nejlepší je přivézt vítězství. Kluci vědí, o co jde, všichni jsou obrovští profíci a podřídíme se tomu," praví Trousil.

Dá se očekávat také bouřlivá atmosféra, stadion pro 9500 diváků by měl být zaplněný. „Na videu jsme viděli, že lidé chodí ve velkém počtu, je tam bouřlivá atmosféra. Ale kluci jsou zvyklí na mnohem bouřlivější prostředí, to by je nemělo překvapit. Znovu říkám, jedeme tam kvůli postupu a vše podřizujeme co nejlepšímu výsledku," zdůrazňuje asistent.