Hlavní obsah

Brännström po lekci v Arménii: Největší zklamání

Přiznal, že šlo o největší zklamání ve funkci hlavního trenéra Mladé Boleslavi. Švédský stratég Andreas Brännström byl po porážce 0:2 v Arménii v Konferenční lize s domácím Noahem přešlý. „Teď to bude hodně o psychologii,“ řekl Brännström.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Mladé Boleslavi Andreas Brännström

Článek

Jerevan (od našeho zpravodaje) - Když utkání skončilo, Brännström se chmuřil a musel poslouchat, jak nadšení fanoušci na národním stadionu v Jerevanu skandují: Noah, Noah. Pár desítek boleslavských fanoušků jeho týmu zatleskalo, ale Středočeši propadli.

Je to pro vás dosud největší zklamání v pozici trenéra Mladé Boleslavi?

Ano. Soutěže, které hrajeme, jsou rozdílné. Ale tohle byl velký zápas pro celý klub, první utkání ve skupině evropského poháru po dlouhé době. Je to zatím největší zklamání.

V čem byl největší rozdíl?

Ve ztrátách míče. Ztráceli jsme je, umožňovali jsme jim rozehrávat ve středu hřiště a usnadňovali jim přechod do útoku. Například Sangaré ve středu hřiště dominoval.

Foto: FK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav v Arménii neuspěla.

Přitom prvních dvacet minut nevypadalo tak špatně.

Prvních dvacet minut nebylo úplně skvělých, ale probíhaly celkem v pohodě. Čelili jsme rychlému a technicky zdatnému týmu. V Evropě není tolik mužstev, která by hned zakládala rychlé protiútoky. Byli jsme potrestáni snadno za ztráty míče. Musíme se rychle poučit.

Jak se vám líbila ofenzivní trojice domácího týmu?

Všichni tři hráli výborně. Byl to ale pro ně ideální zápas, měli hodně brejkových situací, což jim vyhovuje. Bylo hodně situací tři na tři, umožnili jsme jim vyniknout. Tohle umí potrestat.

Jak teď budete s týmem pracovat?

Bude to hodně o psychologii. Doma budeme v pátek brzy ráno, za další dva dny budeme hrát další zápas, není mnoho času. Budeme mít individuální pohovory, bude to o restartu týmu. Na to se teď budeme upínat.

Vojtěch Stránský vydržel na hřišti jen pár minut. Co se mu stalo?

Je mi ho velmi líto. Dostal ránu do obličeje, nepodařilo se nám zastavit krvácení. Proto musel střídat.

  2 : 0 Noah - Ml. Boleslav 2 : 0 dohráno
20241003T18 : 45:00+0200
Noah vs. Ml. Boleslav
Noah vs. Ml. Boleslav
Noah
Ml. Boleslav