Hlavní obsah

Brännström: Děláme postupné krůčky, v Arménii čekám jiný zápas než v české lize

V pozici hlavního trenéra zažije stejně jako řada jeho svěřenců debut ve skupinové fázi evropského poháru. Švédský kouč Andreas Brännström chystá Mladou Boleslav na vstup do Konferenční ligy v Jerevanu proti arménskému Noahu. „Bude to jiný zápas než v české lize,“ prohlásil Brännström v útrobách národního arménského stadionu. Jako vždy hovořil klidně, věcně a pokorně.

Foto: FK Mladá Boleslav

Boleslavský trenér Andreas Brännström na tréninku na stadionu v Jerevanu před zápasem proti arménskému Noahu v Konferenční lize

Článek

Jerevan (od našeho zpravodaje) – Boleslav cepuje přes pět týdnů. „Děláme postupné krůčky. Myslím, že zejména v poslední době se můžeme opřít o obrannou fázi,“ zhodnotil Brännström. Boleslav pod jeho vedením čeká v kulisách bájné hory Ararat duel s ambiciózním arménským sokem.

Jaké máte dojmy z Arménie?

Jsme spokojení, vše je v pořádku a líbí se nám tu. Tréninková jednotka byla krátká, ale dobrá. Na zápas jsme připraveni. Nálada v týmu je výborná, pro mnoho našich hráčů půjde o novou zkušenost. Bude to pro ně dobrá prověrka.

Jaký očekáváte zápas?

Jiný než v české lize. Očekávám, že se bude hrát rychle. Noah hodně kombinuje, má technické hráče. Zejména ofenzivní hráči dodávají mužstvu tvář.

Berete to tak, že by měl český tým porazit ten arménský? Cítíte se jako favorité?

Noah měl v předkolech, hlavně doma, fantastické výsledky, porazil tu dobré týmy. Šance jsou podle mě otevřené. Ani bych nehovořil o arménském týmu, vždyť jsou v něm hráči z Portugalska, Francie nebo Islandu. Je to mezinárodní mužstvo. Navíc na této úrovni je každý zápas těžký.

Jak vnímáte sílu Noahu v porovnání s ostatními, které máte v hlavní fázi za soupeře? Potkáte ještě Lugano, Betis, Molde, Bialystok a Guimaraes.

To je velmi těžké posoudit. Vnímám, že Betis je na nejvyšším levelu a je od ostatních odskočený. Mezi ostatními týmy jsou ale jen malé rozdíly a mohou spolu hrát otevřeně a vyrovnaně.

Jste spokojený s rozvojem mužstva od vašeho příchodu?

Pořád je to krátká doba, děláme postupné krůčky. Zaměřovali jsme se na defenzivu i ofenzivu. Myslím, že zejména v poslední době se můžeme opřít o obrannou fázi, což je základ. Pracujeme také na zlepšení postupného útoku, na hře středem hřiště s krátkými přihrávkami.