Hlavní obsah

Boleslav vyhlíží extra důležitou premiéru Švéda. Tým má dobrou morálku, hlásí Brännström

Nová éra fotbalové Mladé Boleslavi začíná mimořádně důležitou bitvou. Středočeši po revolučním kroku a příchodu hlavního švédského trenéra Andrease Brännströma hrají odvetu posledního předkola Konferenční ligy v Maďarsku s tamním vicemistrem Paksem. Po remíze 2:2 jsou šance na postup vyrovnané. „Máme dobrou šanci, je to o nás,“ prohlásil Brännström.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Hráči Boleslavi se radují z branky.

Článek

Boleslav měla o víkendu volno, ligové utkání se Slavií bylo odloženo. Místo klidné přípravy na zápas však v sobotu ráno přilétlo do kabiny šokující oznámení. Kouč David Holoubek končí a přichází stratég ze Švédska. „Prvních pár dní bylo seznamovacích. Okoukáváme se. Nic extra nového ale nebylo,“ vylíčil první dojem obránce Martin Králik.

Brännström se intenzivně pustil do práce. „Strávil jsem vším mnoho hodin a měl bezesné noci. Učil jsem se jména, snažil jsem se všechny poznat. Už v minulém kole kvalifikace se tým dokázal dostat z těžké situace. Má dobrou morálku a výbornou mentalitu,“ vypozoroval osmačtyřicetiletý Seveřan.

Odkazoval na bravurní otočku Středočechů v předchozím předkole, kdy po úvodní remíze prohrávali s izraelskou Beer Ševou v poločase o dvě branky, ovšem čtyřmi góly po změně stran soupeře v jeho bulharském azylu zničili.

„Bylo by lepší, kdyby byl scénář klidnější,“ pousmál se Králik. „Ani nevím, jestli je někdo favorit. Očekávám, že zápas bude podobný jako u nás. Věřím, že když k odvetě přistoupíme na sto procent, můžeme ji zvládnout,“ doplnil boleslavský stoper.

Brännström divoké změny neplánuje. „Budu opatrný. Jsem pokorný k tomu, co bylo předtím. Nebudu toho moc měnit, ale jednu dvě drobnosti možná ano,“ zmínil kouč, jenž má zkušenosti například z AIK Stockholm, Mjällby nebo coby asistent z Hajduku Split.

„Trenér do toho nechce extra zasáhnout. Všichni cítíme, že ten zápas je důležitý pro celý klub. Nicméně věřím, že některé detaily z přípravy už do zápasu přeneseme,“ uvedl Králik. Ani s komunikací v angličtině podle něj není problém. „Všichni tak nějak rozumíme. Možná pak bude problém někdy, když bude muset někdo víc mluvit. Ale jazyková bariéra zatím není,“ přiblížil Králik.

Foto: FK Mladá Boleslav

Vlevo prezident Mladé Boleslavi David Trunda a vedle něj nový švédský trenér Andreas Brännström

Úvodní seznamovací etapa je za týmem i celým klubem. Šestý den od nástupu Brännströma stojí Boleslav před velkou výzvou. „Velmi se těšíme. Je to další zápas, který jsme chtěli všichni hrát. Tohle už je finále, ale nepřipouštíme si to. Víme, že máme na postup,“ řekl Králik.

Utkání s Paksem v Maďarsku začíná v 19.00, vysílá jej stanice Sport 1. Postupující zamíří do základní skupiny Konferenční ligy, kde na něj mimo jiné bude čekat bonus 3,05 milionu eur (76,5 milionu korun).