Hlavní obsah

Boleslav podržela Vydru, Brännström ocenil odvahu. Hrdina Lugana dostane pivo

Byla to unikátní situace, pro fotbalisty Mladé Boleslavi dost smutná. Opakování penalty se občas stane. Ovšem aby oba pokusy neproměnil stejný hráč, to je rarita. Záložník Středočechů Patrik Vydra dvakrát při pokutovém kopu neuspěl v zápase Konferenční ligy s Luganem proti brankáři Amiru Saipimu. Boleslav i proto se švýcarským sokem prohrála 0:1. „Tým za ním stojí. Věřím, že příště ji bude kopat zase a že ji dá,“ podpořil spoluhráče křídelník Vasil Kušej.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz
Článek

Boleslav s Luganem prohrávala a v 78. minutě se jí naskytla skvělá možnost na vyrovnání. Po faulu na Lukáše Maška odpískal kyperský sudí Chrysovalantis Theouli penaltu. Stejně jako před několika dny na Bohemians si vzal míč Vydra, ale Saipi vystihl jeho záměr a jeho pokus zlikvidoval.

Hra pak pokračovala, jenže Theouli ji po chvíli přerušil. Gestem ukázal, že od VAR dostal signál, že Saipi se při zákroku provinil proti pravidlům a nestál ani jednou nohou na čáře. Šel znovu Vydra, změnil stranu, ale Saipi ho zase vyčapal. „Nechali jsme na hráčích na hřišti, kdo půjde kopat tu druhou,“ uvedl boleslavský trenér Andreas Brännström.

„Na penaltu jsou kluci určení a před oběma penaltami mezi nimi proběhla komunikace. Patrik poslední penalty proměnil, věřil si. Možná jsme mohli my starší prosazovat, aby tu druhou šel kopat někdo jiný, ale nevím,“ popisoval wingbek Jakub Fulnek.

Celý tým se jednadvacetiletého neúspěšného střelce zastal. „Je to o odvaze. Je jednoduché postavit se k penaltě za stavu 3:0 a vylepšit si statistiky. V téhle situaci to chtělo kuráž. Patrikovi se teď asi dobře spát nebude, ale je mladý a pro jeho kariéru je skvělé, jak se k tomu postavil,“ přemítal Brännström.

Nikdo hráči, jenž je v Boleslavi na hostování ze Sparty, nic nevyčítal. „Byl z toho skleslý a smutný. Bylo by ale alibistické hodit to na něho. Na hřišti se nás prostřídalo celkem asi patnáct. Společně vyhráváme i prohráváme,“ pravil důrazně Fulnek.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Patrik Vydra z Mladé Boleslavi neproměňuje penaltu proti Luganu, chytil mu ji brankář Amir Saipi.

Naopak Lugano velebilo svého hrdinu, trenér Mattia Croci-Torti slíbil brankáři Saipimu odměnu. „Asi mu zaplatím víc než jedno pivo,“ usmál se Croci-Torti. „Někdy je (Saipi) kritizován. Ano, občas udělá chybu, ale jsme rádi, že ho máme. Ostatně musím připomenout, že nám před dvěma lety hodně pomohl k triumfu v domácím poháru,“ doplnil kouč Lugana.

  0 : 1 Ml. Boleslav - Lugano 0 : 1 dohráno
20241024T21 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Lugano
Ml. Boleslav vs. Lugano
Ml. Boleslav
Lugano