Hlavní obsah

Boleslav natahuje sérii bez výhry. Bolí to mě i tým, říká Brännström

V Konferenční lize oba zápasy prohráli, celkem počítají už sedm soutěžních zápasů bez výhry. Fotbalisté Mladé Boleslavi neprožívají zrovna povedené období, což podtrhla čtvrteční porážka 0:1 s Luganem ve zmíněné evropské soutěži. „Fotbal bývá zábavnější než v tomto zápase. Je to krutá ztráta,“ vydechl trenér Středočechů Andreas Brännström. Zmar jeho souboru dovršil Patrik Vydra, který proti švýcarskému soupeři nedal dvě penalty.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Mladé Boleslavi Andreas Brännström během utkání Konferenční ligy proti Luganu.

Článek

I proto Boleslav nepříjemnou sérii natahuje. Pod Brännströmem vyhrála v Paksi, kde se kvalifikovala do hlavní fáze Konferenční ligy, a pak v lize v Teplicích. Od té doby švédský kouč neslyšel v kabině vítězný pokřik. Už skoro osm týdnů. „Bolí to mě i celý tým. To období není jednoduché, ale věříme, že to zvládneme. Držíme při sobě,“ uvedl Brännström.

Odhodlání potvrzuje i kabina. „Myslím, že nikdo z nás neklesá na mysli. Spíš nás mrzí jednotlivé zápasy. Neříkám, že jsme je všechny mohli vyhrát, některé však určitě ano. Nebo jsme mohli utkání, ve kterých jsme prohráli, zremizovat. Mohli jsme mít víc bodů,“ podotkl wingbek Jakub Fulnek.

Boleslav podobně nelichotivou šňůru natáhla i před rokem, kdy na přelomu podzimní a jarní části osmkrát za sebou nevyhrála. Tehdy se - nejen z výsledkových důvodů - měnili v zimní pauze trenéři. Brännströmova pozice ale, zdá se, zůstává pevná.

„Chybí nám detaily,“ řekl švédský stratég. Lugano bylo ve vzájemné konfrontaci kvalitnější. Boleslav své šance ale měla, největší Vydra, který v rozmezí 79. a 81. minuty kopal dvě penalty. Při první neměl gólman hostí Amir Saipi ani jednu nohu na brankové čáře, a tak se exekuce opakovala. Jenže Vydra ani jednou neuspěl. „Společně vyhráváme i prohráváme,“ podpořil parťáka Fulnek.

Středočeši se v hlavní fázi Konferenční ligy ocitli v kritické situaci. Po dvou zápasech nemají ani bod, což jim vyhlídky na postup do vyřazovací fáze hodně zatemňuje. „Je to velmi obtížné. V Arménii s Noahem jsme nepředvedli dobrý výkon, ale proti Luganu to bylo výrazně lepší. Po týmu nemohu žádat o moc víc, než předvedl. Detaily rozhodují o úspěchu a neúspěchu,“ zmínil Brännström.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Zklamaný boleslavský záložník Patrik Vydra po porážce s Luganem.

„Situace ve skupině je teď náročná, čekají nás další těžké zápasy. Mrzí nás, že nemáme ani jeden bod, nějaký jsme rozhodně měli uhrát. Pozitivní alespoň je, že naše výkony jdou nahoru,“ přidal Fulnek.

Boleslav ale potřebuje sbírat víc bodů, v neděli hostí v lize Karvinou. V dalším zápase v Evropě hraje 7. listopadu v Portugalsku v Guimaraesi.