Hlavní obsah

Boleslav je na vedro připravená. Vždyť teplo k létu patří, řekl Holoubek. Hřiště? Za tři

Balkánská výheň, průměrné hřiště, kombinačně zdatný soupeř, neutrální půda. Fotbalisté Mladé Boleslavi v těchto kulisách zkusí ve čtvrtek proměnit solidní pozici po remíze 1:1 z domácího utkání v odvetě třetího předkola Konferenční ligy proti Hapoelu Beer Ševa. Kvůli válečnému konfliktu v Izraeli se hraje v bulharské Loveči. „Je to velká zkouška toho, jak dobře je tým připravený,“ zmínil trenér Středočechů David Holoubek.

Foto: FK Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi na tréninku v bulharské Loveči před odvetou třetího předkola Konferenční ligy s Beer Ševou.

Článek

Před týdnem byla Boleslav doma nebezpečnější. Ačkoliv Hapoel ukázal sílu s míčem, v kombinaci i technickou kvalitu, jen špatná koncovka českého mužstva a několik výborných zákroků soupeřova brankáře Niva Eliasiho udržely stav nerozhodný. „Jednoznačně máme na postup,“ prohlásil záložník českého mužstva Tomáš Ladra.

Zápas ovlivní počasí, bude velký hic, vedro. Když Středočeši ve středu vpodvečer trénovali, teploměr ukazoval šestatřicet stupňů Celsia. „Je léto, k tomu vysoké teploty patří. Problém s tím úplně nemáme. Zápas se bude hrát o hodinu později, teplota klesne, bude trochu stín. Jsme schopní to zvládnout, byť tohle počasí je trochu extrémní. V hlavě se ale tím nezaobíráme. Věnujeme se hře naší i soupeře,“ podotkl Holoubek.

Nebojí se ani o mladé hráče, kterých má v týmu dost. „Vždyť stejně courají pořád někde na koupákách. Jsou schopní to zvládnout,“ prohodil kouč Boleslavi. Jednoznačně ale apeloval na to, že hráči budou muset dodržovat pitný režim.

Foto: FK Mladá Boleslav

Boleslavský záložník Vasil Kušej před odvetou Loveči proti Beer Ševě

„Mně teplo nevadí, mám ho rád. Pro oba týmy to bude stejné, nebudeme se na to vymlouvat,“ smetl ze stolu téma o počasí Ladra. Stejně mluvil o hřišti v Loveči. „Je průměrné, ale pro oba stejné,“ řekl Ladra. „Hřiště je ve stavu dobrém, což je za tři. Nic nebrání tomu, abychom tu sehráli dobré utkání,“ odtušil Holoubek.

V sestavě váhá na dvou až třech postech. „Ale nechystám zásadní překvapení,“ uvedl boleslavský stratég. Ostatně mezi prvním zápasem s Beer Ševou a následným ligovým duelem s Českými Budějovicemi udělal v základní sestavě jen tři změny.

Sestřih zápasu Mladá Boleslav - České BudějoviceVideo: LFA

Dá se čekat, že hlavní tahouni jako Ladra, Vasil Kušej, Daniel Mareček nebo Patrik Vydra nastoupí. „Vybereme hráče, kteří jsou schopní zápas rozjet, pak si můžeme pomoct pěti střídáními,“ přemítal Holoubek.

Foto: FK Mladá Boleslav

Záložník Patrik Vydra střílí na tréninku Boleslavi v bulharské Loveči.

Utkání má výkop ve čtvrtek v 19.00, přímým přenosem ho odvysílá O2 TV Sport. Vítěz utkání se v posledním předkole o postup do Konferenční ligy utká s maďarským Paksem.

Boleslav stojí před velkou prověrkou, zároveň cesta až do základní skupiny třetí evropské soutěže není nepřekonatelná. Holoubkova parta ale musí předvést koncentrovaný výkon a prosazovat se střelecky. Ideálně jako v neděli proti Budějovicím, kterým nasázela čtyři góly.