Hlavní obsah

Boleslav chce hrát Konferenční ligu doma, na tahu je UEFA

Fotbalová Mladá Boleslav se ještě nevzdává naděje, že by domácí zápasy hlavní fáze Konferenční ligy hrála ve své Lokotrans aréně. U organizace UEFA požádala o výjimku. „Rozhodnutí je teď na ní. My jsme pro to udělali vše, co jsme mohli,“ říká Sport.cz prezident a většinový majitel středočeského klubu David Trunda. Pokud by UEFA žádost zamítla, přivítala by Boleslav soupeře v Hradci Králové, jak má domluveno.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Městský stadion v Mladé Boleslavi

Článek

Tým kolem lídra Marka Matějovského čekají domácí utkání s Luganem (24. října), Betisem Sevilla (28. listopadu) a Jagiellonií Bialystok (12. prosince). Trunda se sešel hned po losu v Monaku se zástupci všech soupeřů, kteří do Česka dorazí, a nadhodil jim, zda by souhlasili s odehráním zápasů v Boleslavi. „Nikdo neřekl, že by byl proti. Třeba s Betisem jsme si to ještě potvrzovali a jsou s tím v pohodě,“ informuje Trunda.

Boleslavský stadion nesplňuje několik podmínek. Nedisponuje například dostatečnou kapacitou pro duely v hlavní fázi evropské soutěže nebo odpovídajícím prostorným zázemím. Problém je také s umístěním kamer nebo výběhovou zónou.

„Chystáme nový ticketingový systém za několik milionů korun. Ve spolupráci s městem jsme na to dostali dotaci. Chceme fanouškům vstup na stadion zpříjemnit, zároveň to byla také jedna z podmínek. Do prvního utkání s Luganem by se stihl instalovat,“ uvádí Trunda.

Sestřih utkání Teplice - Mladá BoleslavVideo: LFA

V čase velkých změn v boleslavském klubu je vyřizování výjimky jedna z jeho priorit. „Na UEFA jsme v úterý ve 14 hodin odeslali všechny potřebné dokumenty. Komunikovali jsme i s předsedou fotbalové asociace Petrem Fouskem, který nám pomáhá, za což mu děkujeme. Byli jsme v kontaktu také s policií, která s pořádáním zápasů nemá problém,“ popisuje šéf klubu z města automobilů.

Konečné rozhodnutí by mělo přijít brzy. „UEFA se nás možná ještě na něco doptá, ale myslím, že do konce týdne bude jasno. Bylo by hezké hrát po sedmnácti letech základní fázi pohárů doma, ale pokud to nepůjde, využijeme dohody s Hradcem Králové. Víme, že jsme udělali maximum,“ uzavírá Trunda.

Jelikož celý proces běží a ještě definitivně není jasné, kde Boleslav soky ze Španělska, Švýcarska a Polska přivítá, nezačal klub ještě prodávat na domácí utkání vstupenky.

České fotbalové kluby v evropských pohárech 2024/25

Do ligových fází evropských soutěží se v letošní sezoně probojovaly hned čtyři české týmy. Ligu mistrů si zahraje Sparta, Evropskou ligu Slavia a Plzeň a Konferenční ligu Mladá Boleslav. První utkání českého zástupce se odehraje ve středu 18. září, poslední kola jsou na programu 29. a 30. ledna.